Magas GPT laboreredmény

Tisztelt Doktornő/ Doktor Úr! 27 éves, férfi vagyok, testsúlyom 72kg. 2013. október végén volt egy laborvizsgálatom megduzzadt nyaki nyirokcsomó miatt, ott rendben volt minden. 2014 január elején kellett csinálnom újból hogy nem történt-e változás. Ebben az ügyben nem történt de a GPT eredményem magas lett (59) , normál tartomány (3-41) . A GOT eredmény normális ill.össz. bilirubin szám (22) , normál tartomány (2-17) . Gilbert szindrómám van illetve, október végén kezdtem el a spitomin (5Mg) nevű szorongáscsökkentő gyógyszert szedni (reggel és este 1-et) aminek a betegtájékoztatójában ez áll: "Mellékhatások: Laboratóriumi vizsgálatok eredményei, Nem gyakori: májenzimek (SGOT, SGPT) emelkedése." Az orvosom javasolta hogy 1 hónap múlva ismételjük meg a laborvizsgálatot. Én a spitomin gyógyszert február elejéig szedem mert borzasztó vizsgaszorongásom van és időszakosan szedem. (most szedtem először gyógyszert a vizsgaszorongásra) . A kérdésem a következő: Okozhatja ez a készítmény ezt az értéket, illetve nem akkor kellene megismételni a laborvizsgálatot ha a gyógyszer már kiürült a szervezetemből? Kb. mennyi a kiürülési ideje az ilyen gyógyszereknek?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Veress Dóra válasza szorongásoldó témában

Kedves Kérdező!

A gyógyszer okozhatja a GPT emelkedését, és a laborizsgálatot akkor kellene megismételni, amikor már nem szedi a gyógyszert. Pár hét alatt kiürül a szervezetéből, így kb. február vége fele kellene elmennie egy újabb vérvételre.

Kérdés: 2014. január 22., 20:14; Megválaszolva: 2014. január 30., 00:22
Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség
Kivédhető-e a Xanax SR 1 mg. Retard...
Tisztelt Doktornő/-Úr/! A neurológia szakrendelésen a múlt év végén a kérdésben szereplő gyógyszert írta fel a szakorvos.8 hónapi rendszeres...
Alvászavar stressztől...
Tisztelt Doktor Nő/Úr! A problémám az, hogy alvászavarral küszködök, stresszes vagyok a vizsgaidőszakban eléggé. Régebben az orvosom rivotrilt...
Gyógyszer elhagyás?
Tisztelt szakértők! 3 éve szedem szakorvosi javaslatra a Helex sr nevű alprazolam tartalmú szorongásoldót, napi 2-szer 0, 5 mg-ot. Úgy érzem, már...
Visszatérő szorongás
Tisztelt Doktor úr/nő, 10 éve diagnosztizáltak nálam pánikbetegséget, szorongásos panaszokkal. Akkor reggeli db1 Paroxat és 1, 5db Rivotril 0, 5mg...
Frontin leszokás
T. Doktor nő! Másfél éve szedek napi 0, 5- 0, 75 (néha 1) mg frontint, lehetséges-e ilyen kis mennyiségnél is a hozzászokás? A napokban...