• Visszatérő szorongás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor úr/nő, 10 éve diagnosztizáltak nálam pánikbetegséget, szorongásos panaszokkal. Akkor reggeli db1 Paroxat és 1, 5db Rivotril 0, 5mg volt az adagom. Az életem közben hol jobb volt, hol rosszabb, de nagyjából 6 éve már csak este szedek 1db 0, 5mg Rivotrilt...néha még annyit sem. Mostanában ismét komoly szorongásos panaszaim vannak, amiket már nem tudtam lekezelni, így elmentem egy pszichiáterhez, aki azt javasolta, szedjek be reggel-este 1-1db Xanax SR-t. Egyelőre nem váltottam ki a gyógyszert, mert kicsit félek váltani, inkább visszatértem a napi 1x fél, 1x egész Rivotril 0, 5mg-ra. Az alvásproblémák maradtak, és már ma reggel is borzasztó szorongással keltem, jóval az ébresztőóra csörgése előtt. Kérdésem az volna, hogy érdemes lenne-e követni a - körzeti, nem igazán ismerős - pszichiáter tanácsait, és elkezdeni a Xanax SR-t? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Veress Dóra válasza a szorongásoldó témában

        Kedves Uram! A Xanax SR lassabban szívódik fel és ezért hosszabb ideig hat. Az esti alvásának mindenképp jót tenne. Nyugodtan kipróbálhatja, legfeljebb ha nem hat, akkor az orvossal konzultálva emelni lehet az adagját, illetve ha így sem működik a dolog, akkor vissza lehet térni a Rivotrilra, esetleg hangulatjavítóval kiegészítve.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. február 03., 08:11; Megválaszolva: 2012. február 06., 13:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben: