Szívinfarktus utáni leszázalékolás

Tisztel Dorktor Nő/Úr!

2008.évben súlyos szívinfarktust kaptam. Katéterezéssel és stent beültetéssel próbáltak helyrehozni.  A katéterezés során kiderült, hogy a három koszorú érből 1 eret már nem tudtak megnyitni azon a területen szívizom elhalás keletkezett. Katéterezés közben "recanalizációt megelőzően két alkalommal jelentkező kamra fibrillatiot DC shock-kal terminálták. Intravénás amiodaron terepia ellenére perzisztáló pitvarfibrilláció miatt egyszer 300 J szinkorn DC shock mellett sinus ritmusa visszatért. - BETA blokkoló terápia mellett normo frekvens sinus ritmusát tartja. Pár héttel később visszakerültem a kórházba verejtékezéssel járó szédülés szívritmus kihagyás miatt vizsgáltak, monitorizálás során észletek sinus arrest miatt béta-blokker kezelést elhagyták. Azóta is magas pulzusszámmal kell élnem és napjában többször érzékelhető extraütésekkel. A megállapított diagnozis: Idült ischameiás szívbetegség, Angian pectoris egyéb formái, magasvérnyomás betegség (elsődleges) Kevert hyperlipdaemia, régi szívizomelhalás Végeztek terheléses és nyugalmi szívizom szcintigráfiát, amely megállapította hogy felvételein a balkamra vetületében: a terheléses felvételeken kiterjedt, súlyos foku perfúzió kiesés látható az inferiol falon. Nyugalmi fázisban készült EKG kapuzott felvételen csökkent falvastagodás az inferiol falon. a basalis harmat kivételével irreverzibilis (fix perfúzios zavar látható. Ezenkívül szívnagyobbodás, májnagyobbodásom van. Gyógyszerek: Aszpirinprotekt, plavix, renitec, atorvateva, rivotril, citolodeph. Párosult ezenkívül pszichés zavarok: depresszió, pánikbetegség. 2009-ben megpróbáltam visszamentem dolgozni, de fizikailag nem bírtam. 200 méter gyaloglás után fulladok a szívem kihagy. Annyi erőm sincs, hogy a napi házkörüli teendőket ellásam. 
1 hónapja beadtam kérelmemet rokkantnyugdíj megállapításához. Ma megkaptam a határozatot, hogy 30%-os egészségkárosodást állapítottak meg. Elképzelhető, hogy orvosaim javaslatát a leszázalékolásra figyelmen kívül hagyja az ORSZI, valamint a szívinfarktusom szövödményeit. A kérdésem, hogy mi alapján döntik el, hogy egy ilyen súlyos szívinfarktussal 30%-os egészségkárosodásom van?   Mit lehet ilyenkor tenni? Nincs valami szabályzat, hogy infarktussal hány %-os egészségkárosodást kell megállapítani az ORSZI-nak? Én ezt nem értem, nagyon beteg vagyok és még III. kategóriát sem állapíthatnak meg ilyen súlyos betegségre? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza szívinfarktus témában

tisztelt Kérdező!

A százalék megadásában szabályok nincsennek. A rokkatsági nyugdij megállapitása az Országos Rehabilitációs és Szociális Szakértői Intézet joga / www.orszi.hu/. Véleményét az Ön kezelését végző szakorvosok szakvéleményére alapozza. Fellebezzen a döntés elen, mivel panaszának alapja jogosnak tűnik. Az Ön kezelését végző orvosok friss véleményét kérje ki, akik írásban nyilakozzanak a jelenlegi és várható egészségi állapotáról. Ekkor már igazságügyi orvossazkértő vizsgálja meg Önt a fellebezés során.

Dr. Csuth Ágnes, családorvos
Kérdés: 2010. május 15., 21:10; Megválaszolva: 2010. május 15., 21:10
Kérdések és válaszok: Szívinfarktus
éjszakázás infarktus után
Aspirin Protect
Szívinfarktus után
szexuális élet szívinfarktus után
Szívinfarktus?