szívinfarktus hányszor fordulhat elő?

T.Doktornő! Január végén voltam kardiológiai kontrollon, amikor az orvos megkérdezte, hogy mikor volt infarktusom. Én persze nem tudtam róla, igaz az elmúlt 1 év alatt 2-szer is rosszul voltam. Majdnem elájultam. Az orvos elvégezte a szokásos vizsgálatot. Sajnos nem volt kész a labor-vizsgálat eredménye, ezért a gyógyszer felírást elhalasztotta. Magamtól szedem a korábban használt gyógyszereket. Ugy tudom ilyen esetben m ásfajta vizsgálat szükséges. 2011-ben volt egy műtétem, amikor térdtől lebénult a ballábam, azt mondták, h. ödéma az ok.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza szívinfarktus? témában

Kedves Kérdező, a vizsgálati eredmények ismeret nélkül én sem mondhatok semmi konkrétat. A szívinfarktus néha valóban csak enyhe tünetekkel jár, vagy esetleg más betegségre gondol a páciens és nem fordul orvoshoz (gyomorrontás, megfázás, izomhúzódás stb.) Ilyenkor csak utólag lehet a károsodás nyomait kimutatni. Ebben az esetben a további bajok elkerülésére fel kell mérni a páciens állapotát, illetve gyógyszereket kell szedni. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2015. március 12., 08:12; Megválaszolva: 2015. március 12., 22:08
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Bal pitvar kissé tágabb
Emelkedett Ck és LDH
Nagyon magas diasztolés érték
Covid 19 oltás