• Szívinfarktustól való félelem

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Jó napot kívánok. Nálunk a családban sajnos két olyan személy is van aki szívinfarktust kapott. Pacemakeres is van a családban. Édesapám 2014ben és 2017ben is szívinfarktust kapott ritmus zavar miatt,sógorom (32-33 évesen) is 2017ben (hálót ültettek be neki). Anyukám aorta tágulattal született,én meg szívritmus zavarral amit állítólag kínőltem,igaz 2014ben és 2019ben várandóságaim alatt előjött. Mostanában a vérnyomásom 110/70--140/90..pulzusom 45-110ig. Napi rendszereséggel fáj a fejem és a tarkóm. 2017ben volt szív uh+ 24 órás vérnyomás mérés+ doppler uh,2018ban is volt szív uh+ 24 órás vérnyomás mérés+ doppler uh. mind a két évben, mind a kétszer az eredmények negatívak lettek. Másfél hónapja rendszeressé vált a fejfájás,tarkófájás,és társult hozzá bal kar gyengeség,nehézség. Rettegek hogy szívinfarktust fogok kapni,mert ahogy az interneten olvasgattam a cikkeket,kb ilyen tüneteket ír szívinfarktus előttinek. A kérdésem az lenne újra menjek kardiológiára?Újra meg kell ismételni az uh,24órás és Doppler vizsgálatokat? Nem tudom az befolyásol e valamit hogy 2020.04 hóban volt a császármetszésem és utánna másfél hónapra először jelentek meg a tünetek.( egyedül nevelem a 6éves ikreim és a 4hónapos fiam,elég stresszes és fárasztóak a mindennapok) Van esélyem szívinfarktusra? Megtudom előzni hogy az legyen? Köszönettel egy 33 éves anyuka.

        Dr. Molnár Dóra válasza a veszély van-e? témában

        Kedves 33 Éves Anyuka! A sok stressz bizonyára megviseli Önt. A panaszok és a családi előzmény miatt valóban érdemes egy kardiológiai ellenőrző vizsgálatot végeztetni, ami jó eséllyel nem fog eltérést mutatni az előzőekhez hasonlóan. Az eredmény után remélhetőleg megnyugodhat majd. Egyelőre az elmondottak nem utalnak közelgő szívinfarktusra. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra


        Kérdés: 2020. július 30., 16:56; Megválaszolva: 2020. július 30., 23:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Jó napot kívánok. Nálunk a családban sajnos két olyan személy is van aki szívinfarktust kapott. Pacemakeres is van a családban. Édesapám 2014ben és 2017ben is szívinfarktust kapott ritmus zavar miatt,sógorom (32-33 évesen) is 2017ben (hálót...
        Tisztelt Doktornő! Kérdésem a következő gyógyszerrel kapcsolatos.Elhúzódó influenziás, szünni nem akaró köhögésre a h.orvos a Fromilid 500mg gyógyszert írta fel. A mellékelt tájékoztatót elolvasva nem mertem elkezdeni szedni a...
        Volt két szivkateterezés két koszorú érben a harmadik koszorúeret lezárták szövetelhalás miatt.Volt egy szívinfarktus amit lábon hordtam ki. Alkalom szerűen nyomó érzést érzek a szívemnél, olyan mind ha megfognak belűről és nyomnák...
        Kedves Doktornő! 1 hete voltam a háziorvosomnál mert fájt a torkom és köhögtem. Azt mondta piros a torkom de nem ír gyógyszert. A hetet végigköhögtem sűrű zöldes váladék szakad fel.Tegnap este munkából hazaérve kezdtem el érezni hogy a...
        Kedves Dr.Nő.Kérdésem. Milyen vizsgálatok szükségesek a szívinfarktus megállapításához. Mennyi a normál értéke a Proponin fehérje enzimnek, és mennyi az az érték ameddig az elfogadott.lehetséges-e hogy az EKG- vizsgálat infarktus jeleit...
        2014.08.21-én első és hátsófali infarktusom volt.3db sztent került beültetésre.Erős dohányos voltam és most sem tudom meg állni hogy ne gyújtsak rá.Vettem egy e-cigarettát és ezt szeretném használni, E-liquid folyadékos.Kérdezném hogy...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.