Vér és kardiológia lelet

Üdvözlöm, leírnám a vérleletből azokat az adatokat melyek be lettek csillagozva: Fehérvérsejt: 10, 310 Neutrofil %: 71, 5 Neutrofil #: 7, 38 Limfocita%: 13, 5 Bazofil #: 0, 110 MPV: 9, 30 Ezeket szeretném kérdezni, hogy mit jelentenek, és hogy, mennyire rosszak az eltérések. Most leírnám az echokardiográfiás leletemet is: aorta gyök: 32 mm aorta asc: 29mm Bal kamra kiáramlási átmérő: 20mm végdiast. syst. septum vastagság: 12mm 14 mm hátsófal vastagság: 11mm 13mm balkamra üreg: 42mm 28mm Ejectiós fractio/Teich./: 70 % Fr: 65/min bal pitvar: 33x49 mm jobb pitvar: 28x51 mm jobb kamra: 26mm E/A: 0, 69/0, 72 ms DT: 149 ms Bal kamra kiáramlási sebesség: 1, 04 m/s Vmax aorta CW: 1, 23 m/s Pulmonalis insufficientia 0 Aorta insufficientia: 0 Tricuspid. insufficientia: I számított jobb kamrai syst.nyomás: 34 Hgmm Mitralis insufficientia: I Vena cava inferior 14mm Ennek a leletnek is szeretném a kiértékelését, mert én ebből nem értek semmit. Válaszát előre is köszönöm. Üdvözlettel.

Dr. Bene Orsolya válasza echocardiographia témában

Kedves kérdező! Jó lett volna látni a referenciaértékeket és a többi leletet is - a mi laborunkban pl. ez a FVS-érték még normálisnak számít. Valószínűleg kis emelkedésről van szó, ez utalhat valamilyen gyulladásra, fertőzésre, talán a neutrofilek aránya magasabb kissé, ez bakteriális eredetre utal, de jó lenne látni a gyulladásos markereket, CRP-t, süllyedést is. A szívultrahangos lelet rendben van, két billentyű enged egy picit vissza, de ennek nincs jelentősége, szinte mindenkinél leírásra kerül. Egy kicsit magas a jobb kamrai nyomás, ez lehet pl. dohányzás, tüdőbetegség következménye, ill. relaxációs zavar látható (a kamra jól húzódik ugyan össze, de nehezebben ernyed el), ez társulhat pl. magas vérnyomáshoz. Összességében nem rossz az ultrahang, jók a billentyűk, jó a kamrafunkció. Ez azonban csak egy lelet, amit a kezelőorvos a többi eredménnyel és a panaszokkal együtt fog majd értékelni.

Megválaszolva: 2011. október 11.

Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek

Echocardiographia lelet
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Vírusos betegségem után jelentkezett szédülés és fáradékonyság. A szédülésre az otoneurológián Nootropilt és Betarevint írtak fel,...
Bal oldalon jelentkező bordák menti...
Negatív T hullám az EKG-n
K2 vitamin -trombofília
Üdvözletem! Genetikai vizsgálaton kiderült, hogy fokozott hajlamom van trombòzisra (VTE). A vizsgálatban a R506Q génváltozat kimutatásra került, ami...
Mit takar az érfestés eredménye?
Tisztelt Weborvos! Mit takar a láb érfestés műtét eredmény? Mostanában nagyon görcsöl a nagymamám lába, és 10 méter járás után nagyon sajog neki . Annyit...
Étkezés után jelentkező heves...
Tisztelt Doktornő! Érdeklődni szeretnék, hogy mikor sokat eszek akkor megemelkedik a pulzusom, (110) és neha úgy érzem, mintha egy ütemet kihagyna a...