Vér és kardiológia lelet

Üdvözlöm, leírnám a vérleletből azokat az adatokat melyek be lettek csillagozva: Fehérvérsejt: 10, 310 Neutrofil %: 71, 5 Neutrofil #: 7, 38 Limfocita%: 13, 5 Bazofil #: 0, 110 MPV: 9, 30 Ezeket szeretném kérdezni, hogy mit jelentenek, és hogy mennyire rosszak az eltérések. Most leírnám az echokardiográfiás leletemet is: aorta gyök: 32 mm aorta asc: 29mm Bal kamra kiáramlási átmérő: 20mm végdiast. syst. septum vastagság: 12mm 14 mm hátsófal vastagság: 11mm 13mm balkamra üreg: 42mm 28mm Ejectiós fractio/Teich./: 70 % Fr: 65/min bal pitvar: 33x49 mm jobb pitvar: 28x51 mm jobb kamra: 26mm E/A: 0, 69/0, 72 ms DT: 149 ms Bal kamra kiáramlási sebesség: 1, 04 m/s Vmax aorta CW: 1, 23 m/s Pulmonalis insufficientia 0 Aorta insufficientia: 0 Tricuspid. insufficientia: I számított jobb kamrai syst.nyomás: 34 Hgmm Mitralis insufficientia: I Vena cava inferior 14mm Ennek a leletnek is szeretném a kiértékelését, mert én ebből nem értek semmit. Válaszát előre is köszönöm. Üdvözlettel: Marika

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bene Orsolya válasza echocardiographia témában

Kedves kérdező!

Jó lett volna látni a referenciaértékeket és a többi leletet is - a mi laborunkban pl. ez a FVS-érték még normálisnak számít. Valószínűleg kis emelkedésről van szó, ez utalhat valamilyen gyulladásra, fertőzésre, talán a neutrofilek aránya magasabb kissé, ez bakteriális eredetre utal, de jó lenne látni a gyulladásos markereket, CRP-t, süllyedést is. A szívultrahangos lelet rendben van, két billentyű enged egy picit vissza, de ennek nincs jelentősége, szinte mindenkinél leírásra kerül. Egy kicsit magas a jobb kamrai nyomás, ez lehet pl. dohányzás, tüdőbetegség következménye, ill. relaxációs zavar látható (a kamra jól húzódik ugyan össze, de nehezebben ernyed el) , ez társulhat pl. magas vérnyomáshoz. Összességében nem rossz az ultrahang, jók a billentyűk, jó a kamrafunkció. Ez azonban csak egy lelet, amit a kezelőorvos a többi eredménnyel és a panaszokkal együtt fog majd értékelni.

Kérdés: 2011. október 07., 16:36; Megválaszolva: 2011. október 11., 07:53
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Bal pitvar kissé tágabb
Emelkedett Ck és LDH
Nagyon magas diasztolés érték
Covid 19 oltás