Sziv izom Perfuzió SPECT+PLANÁR

Tisztelt Dr-Nő! Köszönöm a válaszát, azóta történt eggy rosszullét.és a belgyógyászaton készitettek 1 vizsgálatot.Rend inf.IZDSZSPL sziv izomperfuzió SPET+PLANÁR, ANGINAPECTORIS, KMN, Szivizom perfuzió szcintigráfia TC-mal, Pótlék speciális provokációért (diuretikum, c, SPECIÁLIS VIZSGÁLAT TS-malVélemény:stabil perfuziós zavar a jobbcoronária ellátási területénMit jelent ez? És a leleten nincs felirva gyógyszer, és kezelés, vagy gyógymód, erre nemtudnak adni, vagy elfelejtette az orvos ráirni Vagy ez a lelet csak megállapitott eggy dolgot és kész? vagy ki mondja meg mijen gyógyszert szedjek rá?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bene Orsolya válasza szív SPECT témában

Kedves kérdező!

Ez csak egy vizsgálat, vissza kell vinni a kardiológushoz, aki a többi lelettel (szívultrahang, terheléses EKG, ha történt) együtt értékeli, és ez alapján dönt a további teendőkről. A stabil perfúziós zavar azt jelenti, hogy a szívizomzat egy részén sem nyugalomban, sem terhelés során nincs megfelelő vérkeringés (normálisan nem látszik ilyen eltérés, koszorúér-szűkület esetén viszont ún. reverzibilis perfúziózavar látható, vagyis nyugalomban jó a keringés, terhelésre romlik a vérellátás) . Fix/stabil perfúziózavar utalhat korábban lezajlott infarktusra, de lehet akár műtermék is (nőknél néha előfordul, hogy bezavar a mell, bár inkább a bal koszorúér területén) , ezért is kell látni a többi leletet, tessék visszavinni az eredményt a gondozó kardiológushoz.

Kérdés: 2011. október 06., 13:10; Megválaszolva: 2011. október 10., 21:08
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Bal pitvar kissé tágabb
Emelkedett Ck és LDH
Nagyon magas diasztolés érték
Covid 19 oltás