• Szívkatéterezés utáni görcsoldás, fájdalomcsillapítás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor/Doktornő! Két hete szívritmuszavar miatt katéterezték a szívemet most aspirin protect tablettát kell szednem,de sajnos a menstruációs görcseim miatt gyógyszert kell bevennem /mesulid+algopirin/ és szeretném tudni mivel a gyógyszer papírja azt írja szívproblémákat (heves szívdobogás,légszomj,vérnyomásesés) okozhat ha naponta 1-1 szemet veszek be kb.öt napig az károsítja e a frissen műtött szívemet.A háziorvosom Peritol tablettát írt fel hogy hízzak de ennek is lehet mellékhatása a szívre és eddig nem mertem bevenni pedig híznom kell mert 165cm vagyok és 45kg.Szeretném tudni ezt a gyógyszert szedhetem e így szívkatéterezés után,és az még a szív megmaradt problémája e hogy még mindig érzek torok és mellkasi szorítást mintha kevés lenne a levegő és néha érzem hogy megszalad a szívem de csak 1-2 másodpercremég a műtét előtt ugyanez percekig is eltartott.Sajnos nagyon ideges,izgulós típus vagyok ha bajt érzek rögtön bepánikolok hogy mi lesz ha rosszabbul leszek.Válaszát előre köszönöm B.M.Mariann

        WEBBeteg szakértő válasza a szívkatéterezés témában

        Kedves kérdező! A Mesulid inkább az Aspirin miatt nem szerencsés (mindkettő gyulladásgátló), bár azt nem kapja nagy dózisban, így valószínűleg nem okoz gondot. A Peritollal nincs tapasztalatom, a mellékhatások között szerepelhet ritmuszavar, de esetközlést inkább csak örökletes ioncsatorna-betegségben találtam, valószínűleg nem lesz vele gond, de kontroll alkalmával érdemes rákérdezni a kezelőorvosnál. Abláció után még rövid ideig előfordulhat, hogy mellkasi nyomás jelentkezik, ill. olyan érzés jelentkezik, mintha megpróbálna beindulni a ritmuszavar, ez természetes, emiatt nem kell aggódni.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. szeptember 07., 09:31; Megválaszolva: 2011. szeptember 12., 16:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés