Mitralis prolapsus syndroma min. gr.

Üdvözlöm! A kérdésem, hogy pontosan mit jelent ez a rövidtés, hogy mitralis prolapsus syndroma min. g.? Illetve az, hogy allergiás és aszmás vagyok számite valamit? Illetve megállapították azt is, hogy circ. hyperkinetika ezt sem tudom pontosan mit jelent. Előre is köszönöm válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bene Orsolya válasza mitralis prolapsus témában

Kedves kérdező!

A mitralis prolapsus a bal pitvar és kamra közötti billentyű lazaságát jelenti, a min. grad. pedig azt, hogy ez enyhe fokú. Ez jóindulatú eltérés, de nagyon ritkán romlani szokott, érdemes néhány évente ultrahanggal ellenőrizni, egyéb teendőt általában nem igényel, de ezt valószínűleg a kezelőorvos is elmondta/elmondja. A circ. hyperkin. azt jelenti, hogy gyorsult a keringés, szaporább a pulzus, ez lehet a vizsgálat miatti izgalom következménye, vagy alkati is. Az allergia a prolapsust nem befolyásolja, az asztmagyógyszerek, hörgtágítók azonban emelhetik a pulzusszámot.

Kérdés: 2011. augusztus 21., 13:26; Megválaszolva: 2011. augusztus 24., 22:15
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Mitralis prolapsus jelzett mitralis...
Szívbelhártya gyulladás
Kéthegyű billentyű prolapsusa
Szívbillentyű Hiba
Pszichés problémáim lehetnek?