• Mitralis insuff.II. ismét

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        dobogás , fulladás lehet -e ettől a problémától, mert azon kívül, hogy rendszeresen járjak UH kontrollra, és szedjek Astrixot,semmit sem mondtak és akkor még nem jutott eszembe kérdés.... Mennyire terhelhetem magam? És mitől alakulhatott ki ez az állapot. Émlékezetem szerint kb. 20 évvel ezelőtt enyhe fokú mitrális prolaapszust láttak sak UH-on. Válaszait előre megköszönve: gerika

        Dr. Bene Orsolya válasza a mitrális inszufficiencia témában

        Kedves kérdező! A szívdobogásérzés lehet esetleg a prolapsus folyománya, de a fulladást ez a billentyű-elégtelenség, ilyen szívultrahangos lelet nem nagyon magyarázza (esetleg még nyeletéses UH-gal lehetne pontosabban megnézni, biztos nem nagyobb-e az insuff., ha valóban gyanú van rá, hogy ez okozza a fulladást). A rosszabbodás ritka ugyan, de 20 év alatt változhatott ennyit a billentyű állapota. Az életmódot általában nem kell korlátozni, de a nagy súlyok emelgetése kerülendő, ez ronthat a billentyű-elégtelenségen.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. július 17., 19:15; Megválaszolva: 2011. július 19., 22:13

      • Kérdések és válaszok a témakörben: