Bal pitvar kissé tágabb

Tisztelt Doktornő! 42 éves vagyok ,1980-ban műtöttek szívre.Voltam cardiológián és szeretnék érdeklődni van -e ok az aggodalomra. EKG: s.r.fr.79/min. PQ: 240 msec. QRS: 82 msec. TC l-lapos-neg..TV 2-6 poz.II-III. aVf -benrS compl. incomplet JTB.. LAH . á.z .V3-4 között. Echokardiográfia: Normális bal kamra 45-28 mm.Jó bal kamra syst. funkció., EF: 68 % ,septum: 10 mm ,hátsó fal: 10 mm.Mitralis vitorlák szerkezete lazább,a vitorlák tükörkép mozgást végeznek.Aorta gyök: 32 mm.Bal pitvar kissé tágabb: 44 mm.Aorta separatio: 14mm, Aorta ascendens: 29 mm. Aorta V max: 1,11m/sec. Norm.beáramlási görbe.EV: 0,55m/sec. AV: 0,42m/sec. msec.E/A: 1,33m/sec . II foku MI. I foku TI . Septumok jól követhetőek ,schönt áramlás nem látható.Falmozgászavar,thrombus,PF nincs Vélemény: jó bal kamra.Rekonstrukciós műtét utáni állapot.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza mitrális inszufficiencia témában

Kedves Kérdező!

A fent leírtak alapján kb fél évente panaszmentesség esetén is javasolt EKG vizsgálat. A szív ultrahang megfelelő műtét utáni állapotot mutat, a pitvarok között nincs a leírás alapján kóros áramlás. Enyhe mitrális billentyű zárási hiba van, az ambuláns lap szerint ez ismert, nem romlott. Az enyhe bal pitvari tágulat ezzel függhet össze. A szív pumpáló képessége rendben van.

A szív ultrahang ismétlése javasolt ellenőrző jelleggel 1-2 évente panaszmentesség esetén is.

Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2021. április 18., 15:27; Megválaszolva: 2021. április 18., 17:21
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
ST felkapottság
Sziv ekg ultrahang covid után
Érdeklődés II.
Érdeklődés
Pulzusnyomás II.