• Kéthegyű billentyü prolapsusa

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kérdésem ezzel a szívultrahanggal lenne kapcsolatos.szeretném tudni hogy mért vagyok sokat fáradt,szédülök,gyenge a lábam és sokat úgymond rebeg és kihagyva ütemet az után nagyot dobban. Ezen a leleten olyat írnak hogy a mitriláris billentyű lazább,myxomatosus,3mm.vastag.mindkét vitorlán prolapsus. MI: I - II. fokú. Pulzoxymetria: Spo2:97%. szeretném tudni hogy ez mit jelent. Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Bene Orsolya válasza a mitralis prolapsus témában

        Kedves kérdező! A prolapsus egy jóindulatú billentyűhiba, ilynekor a billentyű és az azt tartó ínhúrok lazábbak (a myxomatosus azt jelenti, hogy kicsit vastagabb, zselészerű anyaggal kitöltött a billentyű), emiatt a bill. nem zár megfelelően. Önnél a billentyű-elégtelenség foka egy 4-es skálán I-II., ez még enyhe, nem igényel teendőt, csak kontrollt. A pulzoxy is rendben van. A ritmuszavart magyarázhatja az ultrahangos lelet, valószínűleg ártalmatlan extrákról van szó (Holterrel lehetne erről pontosabban meggyőződni), a fáradtság, szédülés okának kiderítésére részletesebb belgyógyászati, neurológiai vizsgálat jön szóba (ha túl sok extraszisztole jelentkezik, pl. minden második-harmadik ütés ilyen, az is okozhat fáradékonyságot, erről szintén Holterrel lehetne meggyőződni).


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. április 07., 19:36; Megválaszolva: 2011. április 11., 16:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés