Kéthegyű billentyü prolapsusa

Kérdésem ezzel a szívultrahanggal lenne kapcsolatos.szeretném tudni hogy mért vagyok sokat fáradt, szédülök, gyenge a lábam és sokat úgymond rebeg és kihagyva ütemet az után nagyot dobban. Ezen a leleten olyat írnak hogy a mitriláris billentyű lazább, myxomatosus, 3mm.vastag.mindkét vitorlán prolapsus. MI: I - II. fokú. Pulzoxymetria: Spo2: 97%. szeretném tudni hogy ez mit jelent. Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bene Orsolya válasza mitralis prolapsus témában

Kedves kérdező!

A prolapsus egy jóindulatú billentyűhiba, ilynekor a billentyű és az azt tartó ínhúrok lazábbak (a myxomatosus azt jelenti, hogy kicsit vastagabb, zselészerű anyaggal kitöltött a billentyű) , emiatt a bill. nem zár megfelelően. Önnél a billentyű-elégtelenség foka egy 4-es skálán I-II., ez még enyhe, nem igényel teendőt, csak kontrollt. A pulzoxy is rendben van. A ritmuszavart magyarázhatja az ultrahangos lelet, valószínűleg ártalmatlan extrákról van szó (Holterrel lehetne erről pontosabban meggyőződni) , a fáradtság, szédülés okának kiderítésére részletesebb belgyógyászati, neurológiai vizsgálat jön szóba (ha túl sok extraszisztole jelentkezik, pl. minden második-harmadik ütés ilyen, az is okozhat fáradékonyságot, erről szintén Holterrel lehetne meggyőződni) .

Kérdés: 2011. április 07., 19:36; Megválaszolva: 2011. április 11., 16:46
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Mitralis prolapsus jelzett mitralis...
Szívbelhártya gyulladás
Kéthegyű billentyű prolapsusa
Szívbillentyű Hiba
Pszichés problémáim lehetnek?