Szív balkamra-megnagyobbodás

Röngenvizsgálatnál balkamranagyobbodást állapítotak meg. A vérnyomásom tobször inkább alacsony.Bétablokátort szedek ritmuszavar elen. Milyen életmódot éljek ezzel a problémával.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bene Orsolya válasza bal kamra témában

Kedves kérdező!

Ennyi alapján nehéz életmódbeli tanácsokat adni, a mellkas röntgen a szív funkciójáról nem ad pontos információt, az sem látható, hogy a kamra kitágulása, vagy a kamrafal megvastagodása miatt nagyobb a szív - ezekről pontosabb információt szívultrahang tudna adni, ezek fényében lehet életmódbeli változtatásokról beszélni. Keresse fel háziorvosát, aki panaszok, rizikótényezők, a röntgenen észlelt szívnagyobbodás foka alapján szükség esetén kardiológiára utalja.

Kérdés: 2011. február 17., 21:00; Megválaszolva: 2011. február 20., 17:48
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Lad stent re-stenosis
Pitvarfibrilláció
Hirtelen szívleállás
Extrasystole vagy ritmuszavar?
Hirtelen szívleállás