Vérsürüség

Egy vér vizsgálat után, kijött, hogy a triglicerin értéke a véremben 370, a maximális 140 helyett. Mit tegyek?

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza triglicerin témában

Tisztelt Kérdező!

Nem tudom hol nézette a trigliceridszintjét, esetleg külföldön, mivel mi itthon és Eu-ban SI mértékegyésgrendszert használunk, azaz mmól/l-ben adjuk meg. Az ön által irt értékek mg/dl-ben vannak megadva. No de ez nem jelent gondot. A 140 mg/dl-s hatáértéken jóval felül van az Ön 370 mg/dl-s értéke, azaz magas!

- Fontos kérdés, hogy evett-e előtte zsiros ételt, ui. ez jelentősen befolyásolja a mért értéket, azaz egy kiadós vacsora már "látszik" a másnapi trigilceridszinten. Ebből adódik, hogy javasolt egy kontroll vizsgálat, zsirszegény étrendet követően.

- További alapkérdések: van-e családi halmozódás ezirányban ill.van-e társbetegsége (cukorbetegség, elhízás etc.) .

- Javasolt: zsírszegény étrend, ill. ha a koleszterinszintek nem magasak, akkor fibrát származékok szedése javasolt.

Tisztelettel: Dr. Bíró Csaba István kardiológus-belgyógyász Debrecen

Kérdés: 2008. június 18., 23:11; Megválaszolva: 2008. június 18., 23:11
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Szívelégtelenség, hormonzavar
Tisztelt Doktornő! Pajzsmirígy alulműködésre L-thyroxint szedek kb. 72 mikrogrammot. Magas vérnyomásra szedtem 1 db 5/5 mg egiramlont, 1 db 1 mg-os...
Brilique 90mg gyógyszer
Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! A nagymamám 1 hónapja kapott szívinfarktust, amelyből sikerült azóta felépülnie, viszont szednie kell egy Brilique...
Szívritmuszavar?
Abláció utáni pulzusszám
Tisztelt Doktornő! Május 19-én pitvarbibrilláció abláción estem át, a műtétet végző orvos szerint jól sikerült a beavatkozás. Ő is...
Mélyvénás trombózis után...
66 éves férfi vagyok. 2020. június közepétől Guillain Barre Szindróma miatt, mindkét lábam teljes mértékben és minkét kezem részlegesen...