• Kicsi szív?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Megállapították, hogy kisebb a szívem, különben minden rendben van vele. Ez mit jelent? Gondolom kisebb a kapacitása, gyorsabban kell vernie? Vannak ennek hátrányai? 20 éves lány vagyok, majdnem rendszeresen sportolok, eddig nem vettem észre semmi rendellenességet. Mire kell odafigyelnem? Szabad egyáltalán sportolni kisebb szívvel? Mit nem szabad csinálnom? Teljes életet lehet élni vele? Majd később lehet gyerekem is? Ritka ez a betegség? Mitől van ez? Nem fejlődött ki rendesen a szívem? Kicsit megrémültem....

        Előre is köszönöm a válasz

        WEBBeteg szakértő válasza a kisebb szív témában

        Kedves kérdező! Ne aggódjon, biztosan figyelmeztették volna, ha komolyabb eltérést, fejlődési rendellenességet észlelnek. Arról lehet szó, hogy alkati okoknál fogva az átlagos méreteknél kisebb üregi átmérőket mértek, ennek többnyire nincs jelentősége (egy közelmúltban végzett japán vizsgálat alapján maximum a krónikus fáradtság szindrómával lehet összefüggésben), inkább nagyobb, tágabb szív esetén kellene aggódni. Emiatt nem kell korlátozásokat bevezetni az életében. Jó egészséget!

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-06-03 12:21:23; Megválaszolva: 2010. június 03., 12:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés