Concor tabletta elhagyása

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr,

1, 5 éve szedek Betaloc Zok tablettát tachycardiára. Most jött rá az orvosom, hogy pánikbetegség okozza a tünetet. Elküldött újra kardiológiára, ahol mindent rendben találtak a szívemmel, a Doktor úr Concor 0, 5 mg-os tablettát írt fel, a szapora szívverésre napi 1 szemet kell szednem, és javasolta, hogy keressek fel egy pszichiátert.

Közben eljutottam pszichiáterhez is, aki Rivotrilt és Citalopram Ratiopharm tablettát írt fel, és kérte, hogy hagyjam el a Concor tablettát az alacsony vérnyomásom és pulzusszámom miatt.

Sajnos a kardiológusom szabadságon van, így nem tudom elérni. Önök szerint elhagyhatom egyből a Concor tablettát, vagy fokozatosan, felezve kell letennem?

Válaszukat köszönöm

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza gyógyszer elhagyása témában

Kedves kérdező!

Mindenképpen fokozatosan javasolt elhagyni a Concort (ha nincs más oka a szedésének) , 1-2 hétig fél tbl., majd 1/4 tbl. szedésével próbálja meg abbahagyni a gyógyszert.

 Üdvözlettel: Dr. Bene Orsolya

Kérdés: 2009. július 01., 13:09; Megválaszolva: 2009. július 01., 13:09
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
ST felkapottság
ST felkapottság
Sziv ekg ultrahang covid után
Érdeklődés II.
Érdeklődés