Cipralex - leszokás

Üdvözlöm! Lassan egy éve szedek Cipralex 10mg tablettát szorongásra. Rászokásnál semmilyen vészes tünetet nem produkált szervezetem, csak lassan enyhültek a tünetek, elmaradtak a fulladásos pánikrohamjaim, melyektől naponta akár többször is szenvedtem. Az orvos az elején azt mondta, hogy mivel később gyereket szeretnék szülni, elég lesz fél évig szednem, a végén már csak irogatta és irogatta a recepteket, kiderült, hogy még évekig szerette volna nekem adni ezt a gyógyszert, pedig ha ezt tudom, akkor más módszereket is kipróbáltam volna. Az egy év alatt semmiféle pánik nem tört rám, ezért gondoltam, hogy lassan elhagyom a gyógyszert, eleinte csak napi feleket szedtem esténként, majd 2 naponta felet végül már egy hete semennyit nem szedek. Le is kopogom, a pánik azóta se jött elő, remélem, hogy ez jó jel, egyedül a kótyagos fejem, a szédülés és a koordinációs problémák zavarnak. Rengeteg folyadékot, főleg zöld teát és citromos vizet iszok, mert tudom, hogy idő kell, és sok folyadék, hogy hamarabb ürüljön a gyógyszer a szervezetemből. Ön szerint normálisak ezek a tünetek, illetve javasol valami féle módszert a szédelgés és a látás zavar, migrénes fejfájások ellen? Illetve körülbelül mennyi idő múlva múlnak el ezek a tünetek? Nagyon köszönöm a türelmét és várom Válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Varga Tamás válasza gyógyszer elhagyása témában

Tisztelt Kérdező!

Elvileg "megvonási" ill. "hiánytünetek" nem szoktak jelentkezni ezen szer elhagyásakor. Annak nő meg mérsékelten a valószínűsége, hogy az eredeti tünetek valamennyire visszatérnek. Pihenjen sokat, bő folyadék, vitamin, relaxáció, lazulás, mozgás...Biztosan elmaradnak néhány napon belül. Ha mégis maradnak panaszok konzultáljon kezelőorvosával.

Kérdés: 2012. október 18., 14:10; Megválaszolva: 2012. október 19., 16:01
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Rexetin álmosság
Gyogyszer mellekhatas
Ez is csak egy kényszergondolat?
Mi lehet a bajom??? Félek