Terhelés utáni rosszullét

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Szeptember óta járok konditerembe súlyokat emelgetni. Az utóbbi 2 hónapban járok úgy, hogyha nagyobb súllyal gugolok v. emelek, akkor a suly letétele után rosszul lét jön rám. Olyan mintha el akarnék ájulni, mint amikor leesik a vérnyomás. Voltam terheléses EKG, itt rendben találtak mindent. Labor értékek is jók. Mi lehet a gond? Vérnyomás, vércukor? 41 éves vagyok 170cm magas 70kg. Válaszukat előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza terhelés témában

Kedves kérdező!

Súlyemelés kapcsán a hasprés előidézhet olyan reflexes folyamatokat, mely vérnyomásesést, pulzuscsökkenést okoz. Nehéz megmondani, miért pont az elmúlt 2 hónapban jelentkeztek a tünetek. Nem írja, történt-e a terhelés előtt szívultrahangos vizsgálat. Szívbillentyű-betegség, vagy túlságosan megvastagodott kamrafal is okozhat olyan keringésbeli változást, amely ilyen rosszullétet okoz. Egyébként még ingervezetési zavar, alacsony pulzusszám állhat a háttérben, ennek kizárására 24 órás EKG (Holter) felhelyezése jön szóba.

 Üdvözlettel: Dr. Bene Orsolya

Kérdés: 2009. június 17., 19:48; Megválaszolva: 2009. június 17., 19:48
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Kardiologia ultrahang
Pulzus érték
Szívprobléma
Mitől ver a szívem erősen
Fertőzés eredetű szívpanaszok...