Vérhígító szedése meletti fogyókúra

Kedves DoktorNő/DoktorÚr. Az lenne az én nagy és fontos kérdésem hogy hogyan lehet nekem könnyen és szabályosan lefogynom. A következők történtek velem: 2008. Januárjában egy elég komoly mélyvénás trombózis diagnosztizáltak nálam (én sem voltam jó beteg aki azonnal elmegy az orvoshoz ha fáj valamilye) amivel 3, 5 hónapig otthon voltam, nem dolgoztam. Ezalatt az idő alatt jócskán visszakaptam kilóban azt amit leadtam, természetesen a megszokott mozgáshiány miatt. Sajnos a munkámból kifolyólag szinte egész nap ülök. Az orvosom is azt mondta anno hogy ha lehet kerüljem a túlzott mozgást. Tudni kell még hogy a családom sem vékony alkatúak de én szeretném azokat a plussz kilókat is leadni amit csak lehet. A kórházban a Syncumarra állítottak be és amig bent voltam elfogadható volt az eredményem. Onnantól kezdve soha nem volt az INR értékem a tartományban. A korházi kezelőorvosom elküldött a hematológiára és az ottani orvos kért egy alsó végtagi ultrahangot ahol jó híreket mondtak- teljesen fel szívódott a rög a lábamból. Csináltattak még egy genetikai vizsgálatot is ami viszont sajnos kimutatta hogy Leiden mutációm van (genetikailag kódolva vagyok a trombózis hajlamra) és ez eléggé elkeserített mert közölték velem hogy életem végéig vérhígítót kell szednem. Nos azért 28 évesen család nélkül egy kicsit nagyon elrémisztő. Novemberben beléptem egy terápiás csoportba ahol szintén vérhígítót szedek (külföldi cég, név nélküli gyógyszer, STADIS beteg vagyok) és azóta mindig az előírt tartományban van az INr értékem. A hagyományos diétát nem alkalmazhatom az ismert K-vitamin hatásai miatt. Kérdésem és kérésem az lenne hogy ezek ismeretében hogyan lehetne mégis megoldanom a plussz kilók leadását mert én is és a szervezetem is nagyon érzi hogy most már elég. Van valami olyan lehetőség amivel a vérhígítósok is könnyen lefogyhatnak? Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel: Szilvia

WEBBeteg Szakértő válasza fogyókúra témában

Kedves Kérdező!

Ha syncumart vagy hasonló K-vitamin antagonista csoportba tartozó gyógyszert szed valaki, akkor magas K-vitamin tartalmú ételek csökkenthetik a gyógyszer hatását, például tojás, máj, saláta, spenót, spárga, karfiol, brokkoli, paradicsom, paprika, káposzta, málna, eper, avocado, zöld tea. Arra kell törekedni, hogy a fenti ételekből egyenletesen fogyasszon!

Mérsékelten csökkentik a véralvadásgátló hatását a következő ételek: vaj, étolaj, répa, paradicsom, uborka, gomba, zöldbab, hagyma, borsó, kukorica, alma, narancs.Nem befolyásolják a véralvadásgátló hatását: húsok, hal, kenyér, burgonya, rizs, sajt, tej, tészta.

Valósznű, hogy a studyban részt vevő betegek tájékoztatást kapnak arról, hogy milyen ételeket milyen mennyiségben fogyaszthatnak.

Önnek is javasolt odafigyelni arra, hogy egyszerű szénhidrátokban, telített zsírokban szegény, komplex szénhidrátokban gazdag étrenden éljen, de speciális tanácsot csak táplálkozástudományi szakember tud nyújtani azután, hogy életmódját, táplálkozását, betegségeit, gyógyszereit figyelembe vette.Üdvözlettel: Dr. Boros Mikós, Vital Balance Életmód Központ

Kérdés: 2009. április 14., 11:35; Megválaszolva: 2011. szeptember 26., 06:34
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Alacsony pulzus
Tiszelt Doktorno! Tavalyi evben fordultam en mar egyszer Onhoz. https://www.webbeteg.hu/orvos-valaszol/sziv_es_errendszer/164945 Az akkori EKG-hoz es...
Hirtelen szívleállás
Tisztelt Doktornő! Már egy ideje foglalkoztat a hirtelen szívleállás. Találtam egy cikket is ezzel kapcsolatosan, ezt kérem olvassa el. A kérdésem...
Pulzus és vérnyomás
Melléütés, Pitvarfibrilláció
Tisztelt Dr Molnár Dóra. Elnezest ha egy kicsit hosszú lesz a történetem de eléggé meghurcolt az élet az elmúlt időszakban. A történetem még...
Holter EKG eredmények értelmezése
Tisztelt Doktornő! Jelenleg 27 éves vagyok, közepesen stresszes ülő munkát végzek. Heti 2-3 alkalommal járok sportolni az étrendemet pedig...