• Colfarit

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        1995-ben a jobb lábam térd alatti részén volt egy mélyvénás gyulladás. Ki lett kezelve. Utókezeléskor kaptam Colfaritot. Azóta is, ha szükségét éreztem, szedtem napi 1/4-et ebből a tablettából. Most szerettem volna újból vásárolni, de azt mondták a gyógyszertárban, hogy már nem gyártják. Mit használjak helyette? 

        WEBBeteg szakértő válasza a colfarit témában

        Kedves kérdező!

        Fontos elkülöníteni, hogy ténylegesen visszérgyulladásról, vagy mélyvénás trombózisról volt-e szó. A Colfarit hatóanyaga az acetilszalicilsav (ASA), mely a nem-szteroid gyulladáscsökkentők közé tartozik, és felületes visszérgyulladás esetén lehet létjogosultsága a kezelésben. ASA-t tartalmaz az Aspirin (az Aspirin protect egy fél tbl. Colfaritnak felel meg), Astrix, ASA 100-EP, azonban ezek a vérlemezkék összecsapzódásának gátlásával fejtik ki vérhígító hatásukat, artériás vérrögök kialakuláslának megelőzésére használhatók (pl. infarktus-, stroke-megelőzés). Mélyvénás trombózis kivédésére, kezelésére nem alkalmasak, arra alacsony molekulasúlyú, bőr alá adható heparinkészítményeket (pl. Clexane, Fraxiparine), ill. Syncumart használunk.

         

         

        Üdvözlettel: Dr. Bene Orsolya


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-03-24 22:56:55; Megválaszolva: 2011. szeptember 16., 12:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés