• Folt a lábon térdhajlatban duzzanat.

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor nő/úr !

         

         

        Kérem Önt , hogy esetemre megoldást szíveskedjen javasolni.

         

         

        2007 őszén a jobb lábszáramon , lent elöl, keletkezett egy féltenyérnyi, fájón égető vörös folt.

        Ami 2008 év őszére (1 év kínlódás után lenyugodott , barnára pigmentálódott. (A bőrgyógyász ,ekcémának azonosította.)  Vérnyomás és szívpanaszaim is jelentkeztek, amire kezeltek de annak  alapokát, szervileg nem találták. Gyógyszereket azóta szedek , vérnyomásra és szívre.

        (coverex k.,  noplaza, frontin , aspirin pr. , atorva-t. , concor)  A folt fájásának múlása előtt 1 hónappal, egyre több sétával próbáltam  visszaerősödni. Ettől a vádlim fájt. - A folttól elindult felfelé valami. A belső oldalon. Az alsó lábszáron 5-6 helyen, a térdhajlatban , a combban 3 helyen, j hasban, a j.mellben és a j.fejtetőn éreztem. (Pár napig az arcom is bepirult egyre feljebb, és kicsit csípett.)

        Először erősen szúró fájás, másnapra szétterülő (féltenyérnyire) paprikacsípés jellegű érzéssé változott. Naponta ment egyre feljebb. (meloxicam-ot adtak rá) Ott beülte magát és már több hónapja jelen van. Azóta fekszek, mert járni nem tudok tőle. A folt mellet egy fémpénznyi duzzanat lett. A térdhajlatban is érzek egy duzzanatot ami valószínűleg elzárhat valamit. Ha felállok erősödik a duzzadás . Az alsó lábszáram sötétedik, kihűl és a vádlim nyilallón fáj. A vádlin dudorok is lesznek .   (Béker cisztát nem találtak.) A combban húzódás szerű fájás van. Járkálni csak egészen kicsit, fáslizva tudok.- A jobb mellben fent (kulccsontól 4 ujjnyira) babnyi fájó pont. (Ami eleinte, 1 hónapig, tenyérnyin csípett.) Ez a lapockához és a jobb torkomhoz kisugárzik. A j. torok piros, a nyelv j. oldalán lepedék. (Torokfájásra antibiotikumot adtak. Ospamox 16db) Ami nem hatott, mert valószínűleg a mellből jön az egész probléma, hónapok óta. A j. fejtetőnél is érzem. Ettől kis koordinációs gondjaim vannak, kicsi orrfújás és enyhe megfázás jellegű tünetek.

        -  Az orvosok nem találják a bajom okát. Sajnos olyan eszközzel nem vizsgáltak , ami ha állok, a térdhajlatnál lévő duzzanatot-keringési (?) gondot megmutatná. Bp. sportkórházban hőfelvételt csináltattam azon látszik a probléma egy része (alul telítődnek az erek és a térdhajlatnál nem megy át (?)), de azt nálunk az orvosok nem tudják értékelni. - Különböző szakorvosok vizsgáltak, de szerintem nem az akire ez tartozna.(Uh-ra - RTG-re 2 hónapot vártam , hogy sorrakerüljek. Addig a kínlódás.)  Aki vizsgált, az a saját területe (pl.:ortopédus) szerinti bajom, nem találta. Vénás keringés ellenőrzést, műszerrel-géppel nem végeztek.  

        Az igazi gond továbbra is a térdhajlatomban van. Amitől nem tudok járni. Csak fáslizva , de akkor is kihűl duzzad sötétedik . Ha felállok járkálok, egy percen belül ,egyre jobban fáj a lábam (főleg a vádli felső része). A végén már nagyon nyilall.  Ha fekszek és feltartom, javul, megnyugszik.Hosszabb idő után takaró alatt visszamelegszik. A combomban, mellemben fejemben lévő bajoktól még ellennék, ezek csípős fájása a hónapok alatt gyengült . (Ha nincsenek melegben csak tompán fájnak.  Hidegben, kint alig érzem.) De járni nem tudok. Pedig egy tevékeny ember lennék. 14 kg-ot fogytam ezen idő alatt.

         

        Kérem ön-t (-ket) , ha valamilyen meglátásuk van a dologról jelezzék. -Elfogadható emlékeztetőt is írtam a dologról.  Ez nem szokványos baj. Azokat sportos életem során már kitapasztaltam.

          De ezen bajom mi okozhatja, azóta sem tudja senki. ? 4 hónapja csak kínlódok. Szeretnék már meggyógyulni és ismét járni.

         

        Válaszukat várva,

         

        Tisztelettel :  Molnár Péter

         

         

        St. 2009-03-02

        WEBBeteg szakértő válasza a kisérgyulladás témában

        Kedves Molnár Péter!

        Elég sokszínű, szerteágazó panaszokról számol be. A bőrtüneteket illetően a leírás alapján elsősorban vasculitis, azaz kisérgyulladás következményeként kialakult bőrtünet jutott eszembe, mely gyakran testszerte, fájdalmas égő foltok képében jelentkezik. Akár ehhez is társulhatnak egyéb belszervi tünetek, vagy ízületi fájdalom. Herpes zoster, azaz övsömör is okozhat égő fájdalmat, de az jellemzően aszimmetrikusan, féloldalt jelentkezik. A térdhajlatban jelentkező fájdalom, ha Baker cysta kizárható volt, valóban lehet vénás eredetű,pl. felületes visszérgyulladás, vagy thrombosis.
         A torokváladékból történt-e esetleg tenyésztés? Fontos szempont az is, hogy láza jelentkezik-e? Volt-e tüdő, vagy mellhártyagyulladása?
         Azt javasolnám, hogy keressen fel egy olyan bőrgyógyászati rendelést, mely lehetőség szerint egyetemi klinikához, vagy legalábbis kórházhoz csatlakozik, ahol foglalkoznak immunbetegségekkel is. Illetve ha nem a bőrtünetek a dominánsak, akkor pedig egy belgyógyászati rendelést kellene felkeresni.


        Tisztelettel: 

         Dr. Szamosi Szilvia


         


        Tisztelt Kérdező!

        Sajnos és sem tudom megmondani mi a baja. Lehet érgyulladás, ami a többi tünetet is magyarázná. A foltokból szövettani vizsgálat, ill. vérvétel, immunszerológia is kellene.

         Dr. Bodnár Edina

         

         


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-03-03 20:06:18; Megválaszolva: 2011. szeptember 09., 14:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés