Mélyvénás trombózis

Tisztelt Doktorúr/Doktornő!

Tavaly augusztusban kaptam egy mélyvénás trombózist, amire azóta Syncumar tablettát szedek! A trombozis kialakulását a kicsit korábbi bokaficamomra vezették vissza. A belgyogyászaton 6-honapra javasolták a véralvadásgátló szedését, ami 2-hét mulva letelik! Az állapotomban én ugy érzem, hogy nem sok változás történt! A mai napig is vannak panaszaim. A lábam még mindig dagad, lilul, és nagyon hideg! A legjobban a reggeli orákban érzem magam, mert akkor egész éjszaka pihent a lábam.Nemsokkal ezután bokamagasságban el kezd fájni a lábam, és ez a fájdalom a nap végére elulerkodik az egész lábamon! Járás közben ugy érzem, mintha késsel szurkálnák a lábam.Bizonyos időközönként az egyik lábamujja elzsibbad.2008.08.14-ei ultrahangos vizsgálat eredménye: Bal oldalon a lábszár disztális felében a véna tibiális posteriorban echoszegény thrombus mutatható ki több cm hosszan. A véna poplitea és tibiális posterior kezdeti szakasza és a többi mélyvénák átjárhatoak.Compressiora a véna popliteán áramlodás fokozodása kiválthato, ami azt jelenti, hogy a trombosis haemodinamikailag jelenzős keringési zavart nem okoz.

2008.10.27 ultrahang vizsgálati eredmény:

a véna femoralis communistol a véna popliteaig, valamint a véna saphena magna beömlési szakaszát vizsgálva a vénák átjárhatoak, bennük thrombus nem mutathato ki. Az áramlás légzéssel szinkron.a véna tibialis posteriorok és anteriorok átjárhatok, a boka magasságig végig követhetők. A véna peroneakban partialisthrombus látható, részleges recenalistatioval.

Tisztelt Doktorúr/Doktornő!

A kezelő orvosom az utolso ultrahangos eredmény birtokában, azt mondta, hogy elindultam a gyogyulás irányába.Ha ez tényleg így van, akkor minek köszönhetem ezeket a problémákat?

Válaszát előre is köszönöm!

Tisztelettel: Berta László

WEBBeteg Szakértő válasza mélyvénás trombózis témában

Tisztelt Berta úr!

Panasza hátterében a korábbi bokasérülés, de a mélyvénás trombózist követően gyakorta kialakuló vénás elégtelenség is állhat (a trombózis miatt merevebbé válik a vénafal, tönkremennek a vénában található billentyűk, melyek a vért a szív felé terelik, így hosszan tartó állás során a gravitáció miatt pangás alakul ki, ami a láb bedagadásához, a felszínes vénák kitágulásához vezet) .

Javasolt angiológiai szakrendelés felkeresése, ahol döntenek a további gyógyszeres kezelésről (a Syncumar esetleges további szükségességéről) , kompressziós harisnya felírásáról. Addig is javasolt a végtag gyakori pihentetése, felpolcolása, lehetőség szerinti fáslizása.

Üdvözlettel, Dr. Bene Orsolya

Kérdés: 2009. február 05., 08:43; Megválaszolva: 2011. augusztus 26., 12:15
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Laborlelet, Syncumar, trombózis
1995-ben volt először mélyvénás trombózisom, akkor a vér megfelelő "felhígulásával" abba is hagyatták velem a Syncumar szedését...
Mélyvénás thrombosis
Egy héttel ezelőtt, felállást követően, rossz mozdulat nélkül az Achilles ín és a külboka között éles, görcsös fájdalmam volt, 5 napig nem...
Mi lehet?
Kedves Doktor Nő/Úr! 24 éves nő vagyok. Kb 1, 5 hónapja kaptam egy mélyvénás trombózist. Az orvosok szerint a fogamzásgátlótól. Mivel...
Mélyvénás trombózis
Mélyvénás trombózis után a mai napon engedtek el a kórházból. Orvossal nem sikerült találkoznom. Kérdésem az lenne, hogy mi a teendőm a...
Mélyvénás trombózis gyógyulása
Kedves Weborvos! Kérem szíves segítségét ultrahangos leletem értelmezésében. Egy hónappal ezelőtt (03.30.-án) ultrahang vizsgálattal a jobb...