• Szívdobogás és bal kéz zsibbadása este

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor! Néhány hete érzem, hogy időnként (főleg este, lefekvés után) nagyon erős a szívdobogásom. Kicsit zsiborog a bal kezem is, és a mellkasom is kicsit érzékeny. Nem vagyok túlsúlyos, nem végzek most semmi olyan erős fizikai munkát, ami miatt esetleg gondolhatnám, hogy okozza ezt a panaszomat. Napközben is többször érzem, hogy szinte az egész testem lüktet. Már kávét is alig merek inni, és igazán tanácstalan vagyok, hogy mi okozhatja ezt a problémát. 39 éves vagyok, de a családunkban gyakori a szív- és érrendszeri betegség. Az én vérnyomásom mindig alacsony volt, a korábbi laboreredményeim is jók voltak.

        WEBBeteg szakértő válasza a erős szívdobogás témában

        Tisztelt Kérdező!

        A szívritmus szorosabb értelemben  nem áll kapcsolatban a vérnyomással. Említi, hogy családjában gyakoriak a szív-és érrendszeri betegségek, és ez családi halmozódást mutathat. Normálisan szívritmusunk fizikai aktivitástól, stressztől változik, azonban ha nyugalomban is szapora, esetleg szabálytalan, kardiológiai kivizsgálás szükséges az ok tisztázása miatt. Lehetséges, hogy pusztán szívlassító gyógyszer szedése megoldja a panaszait, de a komolyabb okok kizárása miatt mindenképpen szükséges a kardiológiai vizsgálat.

        Dr. Jóna Angelika


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-09-29 23:32:18; Megválaszolva: 2011. augusztus 09., 09:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés