Stent és jogosítvány

Stent-beültetés előtt állok, három veszélyesnek minősített szűkület van a koszorúéren. Ha a beültetés sikeres és komplikációmentes, 1) vezethetek-e autót, 2) ha igen, a) kb. mekkora lábadozási idő után, b) milyen feltétel (ekk) el? Eddig semmi egészségi ok nem volt a vezetői engedély kiadása ellen.

Dr. Molnár Dóra válasza koszorúér tágítás és sztent beültetés témában

Kedves Kérdező!

A koszorúér tágítás és sztent beültetés ebben a helyzetben nemhogy akadályozza a jogosítvány egészségügyi alkalmasságának hosszabbítását, hanem elősegíti, hiszen, ha jobb a szív vérellátása, akkor nem várható rosszullét a volán mellett.

A kardiológus kezelő orvos tud nyilatkozni a beavatkozás után, hogy van-e ellenjavallata kardiológiai szempontból a gépkocsi vezetésnek. Általában pár nap lábadozás után szövődménymentes esetben lehet autót vezetni koszorúér sztent beültetés után.

Üdvözlettel:

Dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2022. november 21., 10:06; Megválaszolva: 2022. november 22., 23:45

Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek

Nyugalmi pulzus
Tisztelt Doktor! 28 éves vagyok. 177cm, 85kg, enyhén túlsúlyos, ülő munkát végzek. A vérnyomásom felülről üti a normál határértéket, viszont...
Infarktus?
Tisztelt Doktornő! Érdeklődnék hogy 34 évesen lehet az embernek infarktusa? Kardiológiai leletek (ekg, sziv UH, terheléses ekg)...
Alacsony pulzus
Tisztelt Dr. Nő! Olyan kérdéssel fordulok önhöz.. Két hónapja szültem meg a kislányom terhességem alatt jelentkezett alacsony pulzus nyugalmiba...
Szívbetegség
Tisztelt Doktornő! 27 éves férfi vagyok velem született ebstein-em van. Lassan 10 éve nem voltam kontrollon. Soha nem volt semmi panaszom. Gyógyszert...
Arytmia Szédülés
Jó napot kedves Dr.Molnár Dóra 30 éves férfi vagyok 193cm magas 79kg az lenne a problémám hogy párszor a vérnyomásmérőm ki szokott mutatni...