Véleményezes!

Üdv! 3 hónapja volt egy Angina Pectorisom amit sürgősségi illetve kardiológiai kivizsgálás követett! Kardiológiai vizsgálat kóros eltérést nem találtak EKG és Szivultrahang vizsgálat volt! Be utaltak Coronaria CT vizsgálatra amire 4 hónap múlva kaptam időpontot! Október 10 lenne! Azóta semmilyen tünetem hasonló panaszom nem volt..! , Érdemes e Coronaria CT vizsgálatot elvégezni?!Annak van egy előkészülete is stb.. Köszönöm: Fegyveres Balázs

Dr. Molnár Dóra válasza Koszorúér CT témában

Kedves Kérdező! A koronária CT eredménye segíthet megbecsülni azt, hogy a jövőben mekkora a kockázata egy súlyosabb szívrohamra, ezért, ha úgy gondolta a kolléga, hogy javasolt a vizsgálat, érdemes megcsináltatni. Az esetlegesen meszes koszorúerek nem kötelezően járnak tünetekkel, így önmagában a tünetmentesség nem garantálja, hogy nincs is probléma.

Amennyiben mégis lemodja, hiszen ez valóban nem egy "kötelező" , elmaradása esetén közvetlen veszélyt okozó vizsgálat, akkor szóljon a beutaló orvosnak, hogy küldhessen mást.

Üdvözlettel: Dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2022. szeptember 07., 17:03 ;Megválaszolva: 2022. szeptember 12., 15:55
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Leszázalékolás
Nyelőcső varicositas
24 órás EKG kiértékelés
Stent és jogosítvány
Lehet-e szívproblémám?