Nebibeta és pulzus

Tisztelt Doktornő! Magas nyugalmi pulzus, sinus tachycardia kapcsán írtam nemrég Önnek. A rendelőben 118 bpm-et mértek, itthon 90-100 között mértem. Kaptam Nebibeta 5mg-ot, napi 1x, a mai a második nap. A pulzusom lement 60 körüli értékre: 61-63, néha alá is megy (58-59) . Ülő helyzetben, pulxoziméterrel mérem. (Véroxigénszint stabilan 98-99%.) A kérdésem: nem túl alacsony ez? Milyen érték okozhat komoly bajt? Egy cikkben azt olvastam, hogy ne menjen 60 alá, de a betegtájékoztatóban nem írnak konkrét alsó limitet. A kardiológusom csak jövő héten rendel. Előre is köszönöm!

Dr. Molnár Dóra válasza alacsonyabb pulzus témában

Kedves Kérdező! A percenkénti 60 körüli szívdobbanás nem kóros. Ha ez mégis kellemetlen közérzetet okoz, napi fél tablettára lecsökkentheti a gyógyszert, de a változtatást majd mindenképp beszélje meg a kezelőorvossal. Általánosságban: tartósan 50/ perc alatti pulzus esetén ( ha korábban magasabb volt) javasolt kardiológussal megbeszélni a további teendőket.

Jobbulást kívánok!

Dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2022. január 13., 18:37; Megválaszolva: 2022. január 13., 19:04
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Kihagyó szívverés
Lábszárfekély.
Vérnyomás értéke
Elektrofiziológiai vizsgálat
Szívkatéter