Milyen betegség állhat a problémáim hátterében? Milyen irányba kellene elindulnom?

Tisztelt Cím! A problémám 4 hónapja kezdődött egy rosszulléttel, amely akkor ijesztően hatott, mivel sohasem éreztem ilyesfajta problémát, nem volt semmilyen egészségügyi gondom azelőtt. A rosszullétem heves szívveréssel, nyugtalansággal, ájulás közeli állapottal kezdődött, amely akkor 20 perc után abbamaradt. Ezt követően, pár nappal később heves szívverés és nyugtalanság érzésével, végtagfájással kerestem fel a háziorvosom, aki akkor a vérnyomásmérést és az EKG-t elkészítette, de nem látott problémát. Kérésére elmentem egy vérvételre, valamint egy Kardiológiai szakorvoshoz, aki elkészítette a szív ultrahangot is. Sem a vérkép, sem a kardiológusi vizsgálat nem hozott pozitív eredményt. Egyedül a koleszterin szintem tűnt enyhén magasnak (Se össz: 5,6 mmol/L, LDL-kol 3,77 mmol/L) , de a kardiológus szerint ezzel az értékkel még nem kell foglalkoznom. Az orvos tanácsára ezt követően elkezdtem többet mozogni/sportolni, valamint odafigyelni az étrendemre. Sajnos a problémám azóta sem szűnt meg, 1-2 naponta pár másodpercig tartó rosszullét, kb 20-30 percig tartó nyugtalanság, dekoncentráltság, enyhe szív szorítás érzése kap el. 1 hónapja székrekedéssel, végbélrepedéssel küzdök. Fáradtság sok esetben levertség gyötör. A rosszullét függetlenül attól, hogy nyilvános helyen vagy otthon tartózkodom előjön. Fájdalom viszont semelyik testrészemben nem jelentkezik. Nem végzek nehéz fizikai munkát, irodában számítógép előtt dolgozok. Stresszesnek sem mondanám a munkahelyem, sem az életkörülményeimet. Az utóbbi napokban elkezdtem mérni a vérnyomásom, pulzusom, vércukorszintem, véroxigénszintem. Egyedül a pulzusom van alacsonyabban a normál értéknél. Általában 55-65 közötti értéket mérek. Kérdésem az lenne, hogy milyen betegség állhat a problémáim hátterében, illetve milyen irányba kellene elindulnom, milyen vizsgálatokat kellene megcsináltatnom? Válaszukat előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza megmagyarázhatatlan rosszullét témában

Kedves Kérdező!

Az Ön által mért pulzus még nem számít kóros értéknek.

Vitaminhiány, vérszegénység, depresszió, pajzsmirigy betegség is okozhat hasonló tüneteket többek között.

A ritmuszavarérzés miatt javasolt 24 órás EKG (Holter) vizsgálat.

Jobbulást kívánok!

Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2021. december 04., 13:46; Megválaszolva: 2021. december 13., 19:09
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Sűrű a vérem trombózishajlam?
Tisztelt Dr.Nő! Fél évente járok vérvételre, viszont eddig nem fordult elő ilyen. A labor hívott közvetlenül fel, hogy bizonyos értékek...
Inkomplett jobb Tawara szárblock
Kedves Doktornő, 40 éves terhes nő vagyok. Az EKG leletemen ez állt: EKG: sinus ritmus , frekv: 56/ min, meredek tengelyállás, PQ: 128 ms. QRS:...
Szívbillentyű betegség
Emelkedő, lépcsőzés...