Közepes fokú aorta regurgitatio/közelgő hasi műtét

Ismeretlenül üdvözlöm! Pár nap múlva hasfali sérvműtétem lesz és az aneszteziológiai konzultáció során felmerült a spinális érzéstelenítés választása. Nekem NSTEMI miatt 2 stentet tettek a koszorúerembe 4 évvel ezelőtt igazolt intarktus nélkül, amivel egyidejűleg a szívultrahang kimutatta a közepes fokú aorta regurgitatiot. A neten olvasgattam arról ,hogy mi az ellenjavallata a spinális érzéstelenítésnek, és azt írta egy orvos, hogy a szívbillentyű bizonyos betegségei miatt nem ajánlott. Az EKG.negativ volt, enyhe aspec.repol zavar volt írva a leleten. Mit javasolna nekem a leírtak szerint, melyik altatási lehetőség rizikómentesebb számomra? Köszönöm nagyon , ha gyorsan válaszol, mert pár nap múlva esedékes a műtét .? ?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza műtéti érzéstelenítés és szívbetegség témában

Kedves Kérdező! Nem tudom, hogy a leírt szívproblémákat megismerte-e az altatóorvos. Az általános érzéstelenítés speciális szakfeladat, melyet sokféle körülmény befolyásol. A leírtak alapján valószínűleg friss kardiológiai vélemény, aktuális állapot ismerete alapján lehet az Ön számára a legmegfelelőbb érzéstelenítési módszert kiválasztani. Amennyiben az Ön állapotának részletes ismeretében javasolt egy érzéstelenítési módszert az aneszteziológus, akkor azt elfogadhatja nyugodtan.

Üdvözlettel: Dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2021. december 02., 22:30; Megválaszolva: 2021. december 05., 17:44
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Sűrű a vérem trombózishajlam?
Tisztelt Dr.Nő! Fél évente járok vérvételre, viszont eddig nem fordult elő ilyen. A labor hívott közvetlenül fel, hogy bizonyos értékek...
Inkomplett jobb Tawara szárblock
Kedves Doktornő, 40 éves terhes nő vagyok. Az EKG leletemen ez állt: EKG: sinus ritmus , frekv: 56/ min, meredek tengelyállás, PQ: 128 ms. QRS:...
Szívbillentyű betegség
Emelkedő, lépcsőzés...