Több probléma

Kedves Doktornő! 73 éves vagyok, van egy pár alap betegségem . Zöldhályoggal 1986 óta kezelnek , magas vérnyomással kb. 15 éve, refluxom 5-6 éve van , nem alkoholos zsírmájam kb 10 éve. Természetesen van pár - gondolom a szervi öregedéssel - járó problémám , de eddig ennyivel megúsztam. Megkaptam a 3. oltást is, covidos tudtommal nem voltam. Ez év nyár eleje óta folyamatosan romlik az álló képességeim , nagyon sokat köhögök, hurutus a köhögés, (voltam tüdőszűrön és tüdőgyógyásznál) , enyhe hörgőtágulatot állapítottak meg. Két hónapja nagyon sokat fáj a hátam , mindig ugyanazon a bizonyos ponton , de olyan erős, hogy le kell ülni, majd pár perc múlva elmúlik. Több órás állás után le kell ülni, de akkor úgy érzem, mintha a gerincem fájna.A háziorvosom nem talált problémát. Most szeptember elején elkaphattam valamit, erős fáradtság, nagyon erős köhögés, hátfájás járt vele. Kétszer kaptam anibiutikumot, nem használt. Másfél hónap után valamivel jobb lett, de most megint kezdődik a hurutos köhögés, a fáradékonyság, hátfájás , minden délután már csak ülni tudok a fáradtság miatt. (A vérképem viszonylag jó) A tanácsát szeretném kérni, hova forduljak, úgy érzem , magán orvoshoz kell mennem, és nem tudom a tüdőgyógyászhoz , belgyógyászhoz, gerincgyógyászhoz vagy máshova menjek, olyan orvoshoz szeretnék menni, aki az egész szervezetet együttesen vizsgálja, az összefüggéseket is fel tudja tárni. Válaszát köszönöm szépen. Minden jót kívánok.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza nagyfokú fáradékonyság témában

Kedves Kérdező! A jelentős fáradékonyság hátterében először szívbetegség kizárása javasolt. Kardiológiai szakvizsgálat után lehet a további teendőkről dönteni. Beutaló köteles szakrendelés OEP finanszírozás esetén, viszont, ha a panaszokra tekintettel a háziorvos kér időpontot sürgető jelleggel, akkor viszonylag hamar megfogják nézni. Nagyfokú rosszullét, hirtelen állapotrosszabbodás esetén sürgősségi ellátást kell igénybe venni. Jobbulást kívánok! Tisztelettel. Dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2021. november 10., 18:07; Megválaszolva: 2021. november 15., 15:14
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Extra Systole
Szívizomgyulladás - lehetséges?
Infarktus lett volna?
Magas pulzus, laborértékek
Tisztelt Doktornő! Magas pulzus, laborértékek/Szívdobogás, laborértékek címmel tettem fel kérdést, de nem írtam a hasi UH eredményéről, ezt...
Nebibeta és pulzus
Tisztelt Doktornő! Magas nyugalmi pulzus, sinus tachycardia kapcsán írtam nemrég Önnek. A rendelőben 118 bpm-et mértek, itthon 90-100 között mértem....