Lad stent re-stenosis

Kedves doktornő, Szeretném meg tudni, hogy mit takar ezen megjegyzés: „Stent in LAD 20-30 % in stent restenosis.”? 17 hónapja kaptam az első sztentet. A harmadik szívkatéterezésen vagyok túl. Azt gondolom, hogy 20-30% restenosis az nagyon gyors folyamat 17 honap alatt. Mit gondol?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza restenosis témában

Kedves Kérdező! A stent beépülése során az érbelhártya benövése a gyűrűbe enyhe resenosist okozhat, ami egyáltalán nem biztos, hogy továbbiakban tovább szűkül. Ennek az átmérő csökkenésnek a hátterében nem érelmeszesedési folyamat áll a legtöbbször. Az egészsége életmód és a gyógyszerek szedése viszont rendkívül fontos az előírás szerint a további szív- és érrendszeri események megelőzése céljából. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2021. október 15., 02:19; Megválaszolva: 2021. október 17., 22:42
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Restenosis
Szeretném megkérdezni, hogy a restenosis / az érfal mélyebb rétegeinek sérülés miatt fellépő reaktiv simaizomsejt proliferáció/ milyen formában...
Ugye nem szív eredetű? 2.
Érdemes orvoshoz fordulni ?
Lelet kiértékelés
Pulzustartomány