Hirtelen szívleállás

Tisztelt Dr. Molnár Dóra! Köszönöm szépen válaszát az előző írásomra. Elnézést, ha fárasztom az üzeneteimmel. De a múltkor feltett kérdésemre nem adott választ, úgyhogy azt meg szeretném kérdezni mégegyszer, mivel addig nem nyugszom, amíg arra nem kapok választ. Szóval, a hirtelen szívleállás milyen hangos zajoktól fordulhat elő? Minden hangosabb zajtól bekövetkezhet, pl. ha hangosan lépek, ha hangosan engedem a vizet a kádba, ha hangosan elmennek mellettem a tömegközlekedési eszközök, ha moziban nézek filmet, ha hangosan hallgatom a filmet vagy milyen helyzetben? Nagyon megköszönöm előre is segítségét!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza hirtelen szívhalál témában

Kedves Kérdező! A felsorolt szituációk hangjai nem okoznak hirtelen halált, nyugodjon meg. Nagyon váratlan, hangos zaj okozhat hirtelen ( akár veszélyes) ritmuszavart extrém ritka esetben, ennek hátterében a megemelkedett adrenalin szint áll, ami az ijedtség következménye. De még egyszer hangsúlyozom, ez extrém ritka, különösen fiatal egészséges emberekben. Amennyiben nem találtak eltérést egy alap kardiológiai vizsgálaton ( EKG, fizikális vizsgálat, szív Uh, labor), és nem tud ezzel a gondolattal együtt élni, akkor mindenképpen konzultáljon pszichológussal.

Üdvözlettel: dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2021. szeptember 29., 21:07; Megválaszolva: 2021. október 04., 17:39
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Hirtelen szívleállás
Hirtelen szívhalál
Kedves Dr! Az elmúlt két hónapban sokszor volt mellkasi fájdalmam ezért vásároltam egy wiwe készüléket mert ha szakrendelésre mentem ott a pár...
Közepes fokú aorta...
Bisoprolol szedése