• Hirtelen szívhalál

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Dr! Az elmúlt két hónapban sokszor volt mellkasi fájdalmam ezért vásároltam egy wiwe készüléket mert ha szakrendelésre mentem ott a pár másodperces ekg nem mutatott ki semmi kórosat.Terheléses ekg sem és szív uh-on is mindent rendben találtak.De mikor ezeket a vizsgálatokat csinálták jól is éreztem magam az adott percekben.Viszont itthon sokszor fájdalmam van ezért ilyenkor a wiwe készülékkel megmérem magam ami minden esetben nagyfokú eltérést mutat a kamrai heterogenitas ikonnál.A Qt is nagyon megnyúlt.Három orvosnál is jártam ezekkel a leletekkel de mindaddig mig az ottani ekg-én nincs változás addig nincs teendő ezt a választ kapom.24 órás holter is volt rajtam persze ekkor sem éreztem rosszullétet.Az életem kiegyensúlyozott ,nem stresszelek csak ezen már mert nem látom a kiutat...

        Dr. Molnár Dóra válasza a hirtelen szívhalál témában

        Kedves Kérdező! Amennyiben a szív ultrahang és terheléses EKG nem mutat eltérést, ez jó hír mindenképpen. A hirtelen szívhalál kockázata kisebb, mint kóros elváltozás igazolása esetén. Javaslom, hogy menjen az Önhöz közeli ritmusambulanciára a további teendők megnyugtató tisztázására. Jobbulást kívánok! Tisztelettel. Dr. Molnár Dóra


        Kérdés: 2020. július 26., 09:33; Megválaszolva: 2020. július 30., 23:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Mia teendő ha 35 a pulzusom