Hirtelen szívleállás

Tisztelt Dr. Molnár Dóra! Kiskorom óta félek a hirtelen szívleállástól, ami egy éve nagyon erős szorongássá fajult. Az interneten utánaolvastam a témának, hogy képbe kerüljek, de nem kaptam egyértelmű válaszokat, így szorongásom továbbra is fennáll. Ezért gondoltam, hogy írok Önnek. Először is szeretném kérni, hogy olvassa el az alábbi cikkeket: [...] A kérdésem pedig az lenne, hogy milyen hangos zajoktól fordulhat elő a hirtelen szívhalál, pl. koncert vagy mire gondoljak? Előre is köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza hirtelen szívhalál témában

Kedves Kérdező!

A leírt körülmények közötti szívmegállás ritkább mint egy autóbaleset, ezen nem érdemes egy egészséges fiatalnak aggódnia. Éljen egészségesen, kerülje a túlzott koffein és alkohol fogyasztását, kábítószert egyáltalán ne fogyasszon, sportoljon és aludjon eleget!

Ha ennyire aggódik, először végzetessen egy kardiológiai vizsgálatot, ha nem igazolódik betegség akkor nyugodjon meg, ha van valami probléma esetleg, a szakorvos meg fogja mondani mit kell tenni.

Ha nincs semmi gond a szívével, akkor a pánikot, szorongást kell kezelni a továbbiakban, ha fennmaradt a félelem. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2021. szeptember 27., 18:42; Megválaszolva: 2021. szeptember 29., 17:21
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Hirtelen szívleállás
Hirtelen szívhalál
Kedves Dr! Az elmúlt két hónapban sokszor volt mellkasi fájdalmam ezért vásároltam egy wiwe készüléket mert ha szakrendelésre mentem ott a pár...
Közepes fokú aorta...
Bisoprolol szedése