Szívultrahang EF érték változás

Kedves Doktornő! Szívultrahang EF érték változásával kapcsolatos kérdésem lenne. 2020.12.10-én EF érték: 78% 2021.06.29-én 67% Mai napi szívultrahang vizsgálaton.60% Több negatív nagy vérkép CK MB troponin vizsgálatok negatív Az oltás után SBO-n 2021.06.09-én STo eveláció miatt volt szívkatéterezésem. Teljesen negatív lett, meszesedés sincs. Folyamatos orvosi kontroll, hasi MR, mellkas CT teljesen negatív mi okozhatja az EF érték folyamatos csökkenését? Aggódnom kell hogy a szívem állapota folyamatosan romlik? Sajnos a leletek a mai kardiológiai vizsgálaton nem vettetük össze. A problémám annyi hogy érzem minden egyes szíverrésem, mosanában pánikrohamok, és szorongás jellemző. Illetve erőltett sétánál, felmegy a pulzusom 110 körüli állapotra, És amiért érzem még ha 60 is a pulzusom, ez egy eléggé depresszív érzést hoz létre. Kezelt magas vérnyomásom van. Koncentrikus bal kamra hypertrophiaval. A kardiológius szakorvosom szerint minden rendben , a vérnyomást kell jobban menedzselni. naponta többször mérem, munkahelyen magasabb, de nyugodtabb körülmények között 130 körül van. laresin vérnyomáscsökkentőt szedek, napi 1 20mg. Nyugalmi pulzusom általában rendben, mostanában magasabb a pánik , és a szorongés miatt. De a kérdésem a fenti korkép alapján a csökkenő , de norm határértéken belül mozgó EF. Köszönöm, és üdv

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza Ejekciós frakció témában

Kedves Kérdező! A normál tartományban lévő EF (ejekciós frakció jelentése: szív kamrából kipumpált vér hogyan aránylik a szív kamra maximális térfogatához) értékeket nem kell összehasonlítani, pillanatnyi tényezők is befolyásolják ezt az értéket. (Például pulzus szám). Amennyiben felmerül, esetleges szívizom betegség kizárása szív-MR vizsgálattal lehetséges.

Tisztelettel: dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2021. augusztus 09., 18:44; Megválaszolva: 2021. augusztus 11., 11:14
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Sűrű a vérem trombózishajlam?
Tisztelt Dr.Nő! Fél évente járok vérvételre, viszont eddig nem fordult elő ilyen. A labor hívott közvetlenül fel, hogy bizonyos értékek...
Inkomplett jobb Tawara szárblock
Kedves Doktornő, 40 éves terhes nő vagyok. Az EKG leletemen ez állt: EKG: sinus ritmus , frekv: 56/ min, meredek tengelyállás, PQ: 128 ms. QRS:...
Szívbillentyű betegség
Emelkedő, lépcsőzés...