Ejekciós frakció javulása

Tisztelt Doktornő! Szeretném megkérdezni, hogy az ejekciós frakció %-os értéket hogyan lehet javítani? Nekem jelenleg 45 % mert sajnos volt súlyos szívinfarktusom 5 hónapja. Akkor 35 % volt tehát 10 % javult. Még azt szeretném kérdezni mennyinek kell lenni ennek az értéknek? Köszönettel: Kenyeresné Lontai Ágnes

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza a ejekciós frakció témában

Kedves Kérdező, megfelelő ellátást követően a szívizom regenerálódása az infarktus után hozzájárul a szívfunkció javulásához. Normál esetben, mérési módszertől is függően, az ejekciós frakció 50-65%. Ez azt jelenti, hogy a bal kamra elernyedt állapotában tárolt vér hány százalékát löki a keringésbe a bal kamrai szívizom. Tehát a 45 % -os ejekciós frakció kissé károsodott bal kamrai összehúzódó képességre utal. (A korábbi érték közepes funkcióra utalt, tehát szerencsére jelentős a javulás! ) Éljen egészségesen, szedje az előírt gyógyszereket, kövesse az orvos utasításait, ez segíteni fog abban hogy sokáig aktívan, panaszmentesen élhessen! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2016. április 19., 18:13; Megválaszolva: 2016. április 19., 22:39
Kérdések és válaszok: Szívinfarktus
Infarktusom volt?
Szívinfarktustól való félelem
gyógyszer szedése
Kizárható a szívbetegség?
Jó napot! 19 éves vagyok, egyetemista. Pár napja volt egy hányós tünettel járó betegségem, de a következő napra elmúlt teljesen. Az esti...