Kardiológiai vizsgálat

Tisztelt Dr. Molnár Dóra! Abban az ügyben szeretnék érdeklődni, hogy mennyire lehet indokolt az esetemben egy újabb kardiológiai vizsgálat. Legutóbb idén március végén voltam palpitatioval részletes kivizsgáláson (vérkép, szívultrahang, mellkas ct, angiológiai vizsgálat, holter) . Itt mindent rendben találtak,egyedül a holteren egy kapcsolt VES-t találtak, amikor éreztem egy nagyon rossz ájulás érzés fogott el. Mostanában 2 hetente mindig van egy nap amikor extrasistoleim vannak, utána elmúlik, valamint a pulzus kihagyás érzés légszomjat, hányingert vált ki. Szinte minden nap van légszomjam, fejfájásom amikor ülő helyzetből felállok. A vérnyomásom általában 110/67/65 körül szokott lenni. 3 napja volt ilyen erős ájulásérzés megint, nagyon rosszul lettem, levert a víz, nehezebben kaptam levegőt. Utána megmértem a vérnyomásom és teljesen rendben volt (120/73/75) Azóta ez nem jött elő, szerencsére ez a fajta rosszullét nem olyan gyakori. A tegnapi napon pedig elkezdett hirtelen gyorsan verni a szívem (többször elkezdte, majd abbahagyta) ez tartott pár percig utána helyre állt, nagyon megijedtem de szintén nem lett túl magas a vérnyomásom, nem voltam ekkor nagyon rosszul, csak ijesztő volt. Az háziorvos nem utal be, vérkép sem szükséges, hiszen nem rég volt egy teljes körű kivizsgálásom. Sajnos nem tudom eldönteni, hogy kardiológiai oka lehet-e ennek vagy esetleg a pánikbetegségem keltheti a ritmuszavart. A bisoprolol ratiopharma (5 mg) gyógyszeremből már csak egy negyedet szedek. Szeretnék magán úton elmenni kardiológushoz, esetleg endokrinológus szakrendelésen gondolkoztam még, sajnos most anyagiak miatt csak egyhez tudok menni ezek közül. Ön mit javasol? Szükséges lehet egy újabb kardiológiai kivizsgálás vagy más oka lehet a dolognak? A márciusi VES-t csatolva küldöm. Mi okozhatta ezt? Mikor volt ez szimplán egy helyben ültem és beszélgettem. Válaszát előre is hálásan köszönöm! Elnézést kérek a hosszú levélért.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza VES témában

Kedves Kérdező! A VES pontos oka sokszor nem megállapítható, a pánikkal járó magasabb stressz hormon szint hozzájárulhat. Ha sok a ritmuszavarral járó panasz, akkor úgynevezett ritmuambulanciára érdemes elmenni, ez az Önhöz közeli orvosi egyetemi központban található. Beutaló szükséges.

Lehetséges, hogy emelni kellene a gyógyszer adagját, de ezt a kezelő orvossal mindenképpen beszélje meg.

Jobbulást kívánok!

Üdvözlettel: dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2021. augusztus 06., 16:27; Megválaszolva: 2021. augusztus 11., 11:08
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Emelkedő, lépcsőzés...
Extra Systole
Szívizomgyulladás - lehetséges?
Infarktus lett volna?