Noncompaction

Noncompaction enyhén csökkent balkamra funkcióval mr esetén mi a teendő? Panaszt nem okoz. 21 éves férfi

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza Noncompaction szívizom probléma témában

Kedves Kérdező! Ez az eltérés egy szívizom fejlődési zavar következménye. Mivel enyhén csökkent a bal kamra funkció további romlás megakadályozására az egészséges életmód (kiegyensúlyozott étkezés, alkohol fogyasztás kerülése, a normál testsúlyra törekvés, és rendszeres - orvos által megengedett mértékű - testmozgás) mellett gyógyszereket kell szedni, rendszeres kardiológiai ellenőrzésre kell járni. Ezt részletesen beszélje meg a kezelőorvossal.

Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2021. július 28., 19:10; Megválaszolva: 2021. július 31., 21:48
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Inappropriate sinus tachycardia
Bisoprolol, alacsony pulzus
Tisztelt Doktornő! Halmozott VES-re 2 napja napi 2x2,5 g Bisoprololt írtak fel. Pulzusom alacsony lett, (58) , vérnyomásom is. Meddig nem gond az alacsony...
Kamrai extrasystole
Wiwe eredmény kiértkékelés.
TTF EKG lelet értelmezése
Üdvözlöm! 27 éves, 56 kg vagyok. Az utóbbi hónapokban többször rám szokott törni heves szívdobogás, nehézlégzés, magas pulzus, normál...