Enyhe mitralis és tricuspidalis insuff.

Tisztelt Doktornő! 49 éves férfi vagyok. Május végén voltam kardiológiai kivizsgáláson, melybe beletartozott a nyugalmi és terheléses EKG, valamint a szívultrahangos vizsgálat is. A doktornő véleménye az alábbi volt: Norm. tág bal kamra, jó systoles és diastoles bal kamra funkció, szegmentalis fali mozgászavar nem látható, ENYHE MITRALIS ÉS TRICUSPIDALIS INSUFF. ép jobb szívfél, thrombus nem látható. Az elért szintig stenocardia, szignifikans ST-T eltérés, ritmuszavar nem jelentkezett. Kérdésem: Az ENYHE MITRALIS ÉS TRICUSPIDALIS INSUFF. okozhat-e az elkövetkező években komolyabb problémát? (Szükséges-e évente hasonlóan teljeskörű kivizsgálást elvégezni? ) Előre is köszönöm visszajelzését!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza ENYHE MITRALIS ÉS TRICUSPIDALIS INSUFF. témában

Kedves Kérdező! A billentyűk hártyás felépítésűek, nem patentül zárnak legtöbbször, a mostani jó minőségű szív ultrahang vizsgálatra használt készülékek ezt ki is mutatják. Szinte mindenkinek van enyhe áteresztés s mitrális és tricuspidális billentyűn. Ha a billentyű szerkezete ép, akkor nincs aggodalomra ok, ellenőrzés elegendő panasz esetén.

Üdvözlettel:

Dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2021. július 09., 13:16; Megválaszolva: 2021. július 09., 14:24
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Inappropriate sinus tachycardia
Bisoprolol, alacsony pulzus
Tisztelt Doktornő! Halmozott VES-re 2 napja napi 2x2,5 g Bisoprololt írtak fel. Pulzusom alacsony lett, (58) , vérnyomásom is. Meddig nem gond az alacsony...
Kamrai extrasystole
Wiwe eredmény kiértkékelés.
TTF EKG lelet értelmezése
Üdvözlöm! 27 éves, 56 kg vagyok. Az utóbbi hónapokban többször rám szokott törni heves szívdobogás, nehézlégzés, magas pulzus, normál...