Szívelégtelenség, hormonzavar

Tisztelt Doktornő! Pajzsmirígy alulműködésre L-thyroxint szedek kb. 72 mikrogrammot. Magas vérnyomásra szedtem 1 db 5/5 mg egiramlont, 1 db 1 mg-os rilmenidint, 2,5 mg bisoprolol ratiopharmot. Év elején felső bal bordaközi ideggyulladást diagnosztizáltak nálam. Szedtem a gyulladáscsökkentő gyógyszert hónapokig, amit szerintem nem szabadott volna, bár egyeztettem háziorvosommal erről is, azonban szerintem összezavarhatta a vérnyomás, pulzus értékemet, mondhatni a gyógyszer túladagolása. A vérnyomás gyógyszerekkel is variálás volt sajnos közben. Dolgozni nem mentem vissza még, mert egyre rosszabbul lettem. A tüneteim a következők: Rengeteg anyajegy, kisebb, nagyobb jelent meg és jelenik meg, pigmentfoltokra hajlamos lett (UV vagy egy seb gyógyulás után) , sebek lassabban gyógyulnak. Szőrösödés. Hajszálerek megjelenése. Erős szívdobogás mellkas remegéssel, lüktető pulzáló érzéssel (ha például összeérintem a két ujjamat már akkor is érzem) , nyaki verőerek erős lüktetése (látszik is) és mindez, akár nyugalomban is. Erős füldobogás, fülzúgás, enyhe halláromlás, érzékenység. A szememen folyamatosan egyre több hajszálér jelenik meg, néha bevérzéssel (ami később felszívódik) , enyhe látászavarral, érzékenységgel. Nehézlégzés. Bőrfelszín érzékenysége, mintha az ereim lennének érzékenyek. Mintha az egész testemre került volna egy puha réteg, ödéma talán? A testem áltánosan elmondható, hogy fehérebb lett, mint korábban volt. Hideg, kihülésre hajlamos végtagok, fázékonyabb vagyok. Nyelv duzzadás. Váladékosabb nyelv. Sárgás a váladék, ami az orromból jön és a szememben lévő csipa is. Sárgásabb fogak (mintha a fogíny is duzzadt lenne) . Vizeletemnek és a székletemnek, illetve szájszagomnak is van egy megváltozott jellegzetes szaga. A szaglásom mintha tompább lenne. A körmeim felülete, mintha hosszirányba érdes lenne. Attól tartok Doktornő, hogy a korábbi vérnyomás felborulás, illetve a gyulladáscsökkentő gyógyszer tartós használata következtében valamilyen súlyosabb szív- és érrendszeri megbetegedésem lett (akár szívelégtelenség) , ami a feljebb leírtakra, a hormonháztartásomra is kihatott. A legelviselhetetlenebb a lassan már fél éve tartó erős szívdobogás, ami a fülembe is lüktet olyankor és ha megerőltetőbb kicsit a tevékenység, akkor nagyon erősen vagy akár, ha csak ülök és megmozdulok, ami a fülemet és a szemet bántja. A gyógyszerek már nem hatnak, úgy, lehet új kellene más dózisba vagy milyen vizsgálat lehet szükséges, esetleg vérvétel, amivel ezt kezelni lehetne? Attól tartok ez, ha nem lesz kezelve sürgősen, folyamatos lesz a leépülés. Próbáltam magam rendbe rakni az eset után, de inkább csak rosszabbodik szerintem. 110/60 Hgmm és 70-80 körüli pulzusokat mérek (az esetet megelőzően 120/80 Hgmm 60-as pulzussal) , brutális erős lüktető erős szívdobogással, mellkas és nyaki ütőér remegéssel, füldobogással. Arra gyanakszom, hogy súlyosabb diasztolés szívelégtelenségem lett… és erre jött a többi tünet. Nem sokára 32 éves leszek, fiatal vagyok, élni szeretnék... Korábban folyamatosan sportoltam, egészséges, nyugodt életmódot próbáltam élni, éltem… Ön mit gondol mi lehet? Mintha egy életveszélyes állapotban lennék. Köszönöm a választ előre is. Üdvözlettel, Kovács Ferenc

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza vérnyomás felborulás témában

Kedves Kérdező! A gyulladás csökkentők tartós szedése valóban okozhat problémát. Kérdéseire vizsgálat nélkül nem lehet válaszolni, mindenképpen indokolt részletes kardiológiai és bőrgyógyászati szakvizsgálat. Üdvözlettel: Dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2021. június 09., 17:43; Megválaszolva: 2021. június 10., 18:23
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Brilique 90mg gyógyszer
Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! A nagymamám 1 hónapja kapott szívinfarktust, amelyből sikerült azóta felépülnie, viszont szednie kell egy Brilique...
Szívritmuszavar?
Abláció utáni pulzusszám
Tisztelt Doktornő! Május 19-én pitvarbibrilláció abláción estem át, a műtétet végző orvos szerint jól sikerült a beavatkozás. Ő is...
Mélyvénás trombózis után...
66 éves férfi vagyok. 2020. június közepétől Guillain Barre Szindróma miatt, mindkét lábam teljes mértékben és minkét kezem részlegesen...
Concor cor elhagyása
Tisztelt Doktornő! Március végén Covid fertőzésem volt, amely alatt magas pulzusszám miatt Concor cor 2,5 mg tablettát írt fel a háziorvosom....