Abláció utáni pulzusszám

Tisztelt Doktornő! Május 19-én pitvarbibrilláció abláción estem át, a műtétet végző orvos szerint jól sikerült a beavatkozás. Ő is említette, hogy egy-egy extra ütést még érezhetek, ami valóban jelentkezik is, de nem zavaró, a pitvarbibrillációt azonaban szerencsére nem éreztem azóta. A nyugalmi puzlus számom viszont kicsit megemelkedett, jelenleg 70-75 között van reggel is, ami a "nagykönyv" szerint rendben van, de nekem mindig is 50-55 között szokott lenni, mivel fiatalabb korban versenyszerűen sportoltam ill. azóta is rendszeresen sportolok. A műtét óta jelentősebben nem terheltem a szívem, nem tudom mennyire fog felmenni a pulzusom. Kérdésem, hogy a nyugalmi pulzus vissza fog-e állni a régi értékre ill. a terheléskor is értelemszerűen magasabb lesz a pulzusom? Köszönöm előre is a válaszát Üdvözlettel

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza magasabb pulzusszám témában

Kedves Kérdező!

Sajnos ezt a kérdést nem tudom korrektül megválaszolni: nem tudom megmondani, hogy a jövőben hogyan fog változni a pulzusa. Kardiológussal megbeszélve esetleg terheléses EKG-val ellenőrizhető, mennyire megy fel a pulzus fizikai aktivitásra. Először azonban jó lenne egy nyugalmi EKG kontroll, az abláció miatt nem feltétlen kellett volna megemelkedjen a pulzus. Lehet hogy a Concor adag lett lecsökkentve.

Üdvözlettel: Dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2021. május 25., 10:20; Megválaszolva: 2021. május 31., 23:43
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Genetikai vizsgálat, hosszú QT
Kihagyó szívverés
Terhelésre magas pulzus
Üdvözlöm, Az lenne a problémám hogy egy kis fizikai munka, kerékpározás vagy minimális kocogás után pillanatok alatt felugrik 140-170re is a...
Alacsony vérnyomás ?
Tisztelt Doktornő! Vérnyomásommal kapcsolatban szeretnék kérdezni . Bal karomon megmértem és ott 108/60 volt, majd a jobb karomon is és ott 119/60...
Enyhe mitralis és tricuspidalis...
Tisztelt Doktornő! 49 éves férfi vagyok. Május végén voltam kardiológiai kivizsgáláson, melybe beletartozott a nyugalmi és terheléses EKG...