Emelkedett Ck és LDH

Kedves Doktornő! Évek óta 300-500 U/L között mozog a Ck érték a laborletetemen.Ezt eddig a fizikai munkára fogtam.Most viszont az LDH érték is igen magas lett 504 U/l. Mennyire komolyak ezek az eltérések? Ami még fontos lehet,hogy decemberben enyhe tünetekkel átestem a covidon.1hónapja térdizületi gyulladásom volt,a folyadékot leszívták, injekcióval rendbetették.Hasi uh.13mm ciszta a májban, illetve enyhe lép megnagyobbodás (hílusi átm. 4,5 cm) .Kérdezném,hogy ezek fényében mennyire kell megijedni a fenti laboreltérésektől? A többi laborérték (máj, vese, CRP, stb....) teljesen rendben van. Válaszát köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza Laboratóriumi eltérések témában

Kedves Kérdező!

Nem világos miért emelkedettek ezek a labor paraméterek. Azt gondolom, ha egyébként nincs más panasz, akkor a térd ízületi probléma gyógyulása után kontroll vérvétel kellene. Emelkedő tendencia esetén további kivizsgálás javasolt.

Üdvözlettel: Dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2021. április 14., 09:55; Megválaszolva: 2021. április 15., 18:08
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
ST felkapottság
Sziv ekg ultrahang covid után
Érdeklődés II.
Érdeklődés
Pulzusnyomás II.