Koleszterin,gyógyszerek

Tisztelt Dr nő, 40 es éveimben járó férfi vagyok súlyos alvás problémára, 2020 nyár óta antidepresszánst,antipszihotikumot, és benzodiazepint szedtem. 2019 ben a koleszterinszintem 6 alatt volt , a trigricerid 1,70 alatt. (ekkor csak 1 féle gyógyszerem volt) viszont a nemrég kapott laboromon, már a koleszterinem 7,7 a trigricerid. majdnem 3 (ugyanennyi volt 1 hónapal ezelőtt is. az érték) pedig az antipszihotikumot már elhagytam 1 hónapja, és jelentősen csökkent a gyógyszer is.. A gyógyszerektöl közel 10kg ot is felszedtem, rendszeresen mozgok napi szinten, és odafigyelek az evésre is.vitaminokat, omega 3at fogyasztok. de sehogy sem megy a fogyás..és mégis magasak az értékek.. korábban volt magas vérnyomás problémám.. mostanában az is kezd ujra visszajönni.... az anyagcserém nem müködik.? A körzeti orvosom koleszterin csökkentőt akar felirni, a magas értékek miatt..azt mondta hogy „ nállam ez a korral jár..” ön szerint mennyi időnek kel eltelnie hogy stabilizálódjon a szervezet, hogy alacsonyabb vérvételi értékeim legyenek? egyáltalán a gyógyszerektöl alakult ki ez az állapot nállam? üdvözlettel: László

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza emelkedett koleszterin és triglicerid szint témában

Kedves Kérdező! A jelentősen emelkedett koleszterin és triglicerid érték gyógyszeres kezelése szerintem is javasolt legalább átmenetileg. A testsúly rendezése után 2-3 hónappal alakul ki új egyensúlyi állapot. Ezt követő kontroll labor után lehet a továbbiakról dönteni.

Üdvözlettel: Dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2021. március 23., 09:44; Megválaszolva: 2021. március 25., 23:23
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Kamrai extrasystole
Wiwe eredmény kiértkékelés.
TTF EKG lelet értelmezése
Üdvözlöm! 27 éves, 56 kg vagyok. Az utóbbi hónapokban többször rám szokott törni heves szívdobogás, nehézlégzés, magas pulzus, normál...
Nátrium hiány
Tisztelt Doktornö Körulbelul 3 éve a kontrollvizsgálatoknál a véremben mért Na érték 132-136 között változott. (tökéletesen jól éreztem...
EKG értékelés kérdés (emelt J...
Tisztelt Doktornő! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy a csatolt nyugalmi EKG felvétel rendben van-e, vagy lát valami rendellenességet benne? (A...