INR-el kapcsolatos kérdés

Tisztelt Doktornő! Az alábbi gyógyszereket szedem: ELIQUIS 5mg 2x reggel-este DIGOXIN 125mcg 1x reggel BISOPROLOL 5mg 2x reggel-este VEROSPIRON 25mg 1x délben FURON 40mg 1x reggel NITROMINT TAPASZ 10mg/24 1x reggel XETER 20mg 1x este METFORMIN 1000mg 2x délben-este DIAPREL MR 60mg 1x reggel KÁLIUM R 1000mg 1 doboz/hónap 2-3x egy héten Az INR értékem 1.01, az eliquis szedése miatt, nem 2-3 között kellene lennie? A mellékelt labor lelet alapján, mire figyeljek oda? Ez lemaradt a képről: Prothrombin (=thromboplastin) ido 10,3 sec 9,0 12,1 INR 1,01 0,80 1,21 Terápiás tartomány (oralis antikoag. kezelés esetén) 2,00 3,00 Köszönöm

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza véralvadás gátlás témában

Kedves Kérdező! Az Ön által írt tartományban (2-3 között) az INR értéknek úgynevezett K vitamin antagonista terápia mellett kell lennie. Ilyen gyógyszerek: Syncumar, Marfarin, Warfarin. Az Ön által szedett Eliquis esetén nincs szükég erre a mérésre, a gyógyszer hatásáról semmit nem mond, mert másképp működik. A gyógyszert szedni kell , de nem kell mellette rendzeres véralvadás ellenőrzés. Ezért is kell a gyógyszer szedést mutató kis kártyát a TAJ kártya mellett tartani, mert szükség esetén innen tudja az egészségügyi személyzet a gyógyszer szedését, nem pedig a labor eredményből.

A labor leletben az anyagacsere paraméterek nem voltak rendben- vércukor, húgysav, vérzsírok, vesefunkció is kissé beszűkült. Diebatológiai kontroll javasolt, mivel lehet, hogy más gyógyszert kellene majd szednie a cukorbetegség miatt.

Jobbulást kívánok!

Dr. Molnár Dóra

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Kérdés: 2021. március 03., 10:14; Megválaszolva: 2021. március 05., 18:22
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Bal pitvar kissé tágabb
Tisztelt Doktornő! 42 éves vagyok ,1980-ban műtöttek szívre.Voltam cardiológián és szeretnék érdeklődni van -e ok az aggodalomra. EKG:...
Emelkedett Ck és LDH
Kedves Doktornő! Évek óta 300-500 U/L között mozog a Ck érték a laborletetemen.Ezt eddig a fizikai munkára fogtam.Most viszont az LDH érték is igen...
Nagyon magas diasztolés érték
KEdves Doktor Nő! Már kétszer is mértem nagyon furcsa vérnyomás értéket. Mindkét esetben éppen "pánik" szerű roham alatt, heves szívdobogás...
Covid 19 oltás
Tisztelt Doktor Nő! A házi orvosom hétfőre Szputnyik vakcinára jegyzett elő választást sem hagyva hogy elfogadom e ezt a vakcinát vagy sem. Mivel...