INR-el kapcsolatos kérdés

Tisztelt Doktornő! Az alábbi gyógyszereket szedem: ELIQUIS 5mg 2x reggel-este DIGOXIN 125mcg 1x reggel BISOPROLOL 5mg 2x reggel-este VEROSPIRON 25mg 1x délben FURON 40mg 1x reggel NITROMINT TAPASZ 10mg/24 1x reggel XETER 20mg 1x este METFORMIN 1000mg 2x délben-este DIAPREL MR 60mg 1x reggel KÁLIUM R 1000mg 1 doboz/hónap 2-3x egy héten Az INR értékem 1.01, az eliquis szedése miatt, nem 2-3 között kellene lennie? A mellékelt labor lelet alapján, mire figyeljek oda? Ez lemaradt a képről: Prothrombin (=thromboplastin) ido 10,3 sec 9,0 12,1 INR 1,01 0,80 1,21 Terápiás tartomány (oralis antikoag. kezelés esetén) 2,00 3,00 Köszönöm

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza véralvadás gátlás témában

Kedves Kérdező! Az Ön által írt tartományban (2-3 között) az INR értéknek úgynevezett K vitamin antagonista terápia mellett kell lennie. Ilyen gyógyszerek: Syncumar, Marfarin, Warfarin. Az Ön által szedett Eliquis esetén nincs szükég erre a mérésre, a gyógyszer hatásáról semmit nem mond, mert másképp működik. A gyógyszert szedni kell , de nem kell mellette rendzeres véralvadás ellenőrzés. Ezért is kell a gyógyszer szedést mutató kis kártyát a TAJ kártya mellett tartani, mert szükség esetén innen tudja az egészségügyi személyzet a gyógyszer szedését, nem pedig a labor eredményből.

A labor leletben az anyagacsere paraméterek nem voltak rendben- vércukor, húgysav, vérzsírok, vesefunkció is kissé beszűkült. Diebatológiai kontroll javasolt, mivel lehet, hogy más gyógyszert kellene majd szednie a cukorbetegség miatt.

Jobbulást kívánok!

Dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2021. március 03., 10:14; Megválaszolva: 2021. március 05., 18:22
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Bal pitvar kissé tágabb
Emelkedett Ck és LDH
Nagyon magas diasztolés érték
Covid 19 oltás