Rendben vannak-e az értékek?

Tisztelt doktornő! A segítséget szeretném kérni, amennyiben ez lehetséges. Egy hónapja fordultam kardiológus szakorvoshoz mert visszatérő panaszaim az utóbbi hónapokban fokozódtak. Szívritmuszavar érzés, illetve “kihagyás”,félredobbanás keseríti meg a mindennapjaimat. A konzultáción sajnos semmit nem tudtam meg az állapotomról, a doktornő, aki vizsgált szinte nem kommunikált velem semmit. Egy nyugalmi EKG és egy szívultrahang történt, a kapott eredmények kiértékelésében szeretném kérni az ön segítségét! Az EKG: sinus tachycardia,112/min,bal tengelyállás, norm. Átvezetés,ST isoel.,QRS 94ms, QTc 460ms. Tachycardia, rossz echoablak. RR: 164/78Hgmm,pulzus 114/min 2D Echo: Ao.asc: 28mm IVS: 10mm LVID: 59/40mm LVPW: 10mm EF: 61% Teicholz LA: 45mm, RA: 46mm Doppler: E/A: 91/72cm/s fúzió LVOT-Vmax: 1.32 m/s RVSP: 13+5 Hgmm Véleménynek az alábbi lett kiállítva: Kp tág üregek. Jó bal kamra szisztoles és diasztoles funkció, regionális falmozgászavar nem látható. Jelzett MI és TI. Thrombus, pericardialis fluidum nincsen. Egy 2018-as ultrahang vizsgálaton egy másik szakorvos még annyival egészítette ki ezt, hogy mitralis vitorlázat kissé lazább szerkezetű de mindent rendben talált. A legnagyobb gondom az, hogy tartósan, heti több alkalommal alacsony a pulzusom(55-60 közé esik) és ezt érzem,ilyenkor érzem a félre ütéseket. Fáradság,rosszabb látás is társul hozzá. Rendszeresen merem a vérnyomást és 110-120 köze esik mindig a szisztoles, 60-78 köze a disztoles. A vizsgálatnal izgultam és hiába vittem a doktornőnek a rögzített adatokat az előtte itthon mert vérnyomás eredményekről, meg sem lett nézve. Friss labort is csinaltattam. Volt pár eltérés: limfocita: 4.16, süllyedés: 42, alkalikus foszfataz: 107, koleszterin 5.75. Erősen túlsúlyos vagyok egyébként, amin már dolgozom mert aggódom, hogy emiatt vannak ezek a panaszaim a szívemmel. Nőgyógyászati problémám is emiatt van. Tanácsot szeretnék kérni, hogy merre induljak el és hogy mit érdemes tennem, hogy megtudjam sokszor mi miatt ilyen alacsony a pulzusom. Válaszát és segítségét előre is nagyon szépen köszönöm! Üdvözlettel!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza a vizsgálati lelet értelmezése témában

Kedves Kérdező! A fentiek alapján a vérnyomása és a pulzusa a vizsgálat alatt magasabb volt, a bal kamra és pitvar a számok alapján kissé tágabbnak tűnik, de ennek megítélése függ a testméretektől is, és még néhány más, leletben fel nem tüntetett paramétertől is. Süllyedés is magasabb, ami gyulladásos elváltozásra is utalhat- ennek kontrollja, ismételt kóros eredmény esetén további kivizsgálás szükséges. Az Ön panaszait és leírt leletét figyelembe véve kontroll kardiológiai vizsgálatot, 24 órás EKG vizsgálatot (Holter) javasolnék. Az újabb leletek régebbiekkel való összehasonlítása után lehetne korrekt véleményt mondani. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2020. december 23., 09:34; Megválaszolva: 2020. december 23., 23:08
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Mellkasrontgen
Volt pánikos
Extra dobbanások
éjszakai ritmuszavar
Otthoni Holter EKG kiértékelés