EKG lelet értékelése

T. Doktornő A következő EKG/ szivultrahang lelet értékelésében szeretném a segítséget kérni : Sinus ritmus 54/ perc Az inferior régióban sekély negatív T hullám , Inkomplett jobb szár a V1 ben. Szívultrahang Aorta gyök 27 mm Septum végdiastolés vastagsága 10 mm Hátsófal végdiastolés vastagsága 10 mm Bal kamra végdiastolés átmérője 60 mm Bal kamra végsytolés átmérője 28 mm Bal pitvar 38x44 mm Jobb pirvar 53 mm TI 1-es fokú Szívburokban folyadék nincs Falmozgás zavar nincs EF 88 % E/A 2 MI 1-es fokú So v max 1,2 M/s AI nincs Echocardiocraphia teljesen ép viszonyokat mutat , jó bal kamra funkció . Státuszban nincs eltérés , nyugalmi EKG -n Inkomplett jobb szár minta , az inferior régióban sekély T inversió. Kérdésem elsősorban arra irányul , hogy a fenti eredmények kizárják-e a későbbi aktív sportokat : futas, úszás , kerékpár . Köszönettel !

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza a vizsgálati lelet értelmezése témában

Kedves Kérdező! A leírás szerint a bal kamra kissé nagyobbnak tűnik, de a vélemény normál eredményről szól. Nem tudom, hogy van-e panasza. Ezek alapján későbbi intenzív sportról javaslatot adni nem tudok. Annak eldöntése mindenképpen szükséges, hogy van-e szívnagyobbodása ( a szív mérete bizonyos határok között összefügg a magassággal és testsúllyal is), így pusztán a fenti leletből korrekt véleményt mondani nem tudok. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2020. november 29., 15:17; Megválaszolva: 2020. november 29., 22:58
Kérdések és válaszok: Egészséges élet
Vérkép eredmények
Tisztelt Doktornő! Nem rég, pár napja készítettem általános egészségügyi felmérésként egy vérvételt, amin a következő értékek jöttek ki...
tanács ekg-műszerrel kapcsolatban
Tisztelt Doktornő! - Magas vérnyomás betegségemre szedek : nebivolol 5 mg-os tablattát -napi 1-et. kb.2 éve egy 24 órás vérnyomásmérésnél a...
Palpitatio
Magas GGT érték
Kedves Doktornő! A mai laboreredményem szerint nagyon magas a GGT enzimem, és a GPT enzimem is egy kicsit. GOT: 29 U/l, GPT: 51 U/l, GGT: 109 U/l. A...
Kardiológia lelet elemzés
Tisztelt Doktornő! A következő problémával kapcsolatosan kérek tanácsot. 4 éve voltam extrasystole miatt egy kardiológiai kivizsgáláson. Akkor...