SZÍVELÉGTELENSÉG

Tisztelt Doktornő! Állapotom megítélésében szeretném segítségét kérni, rosszullét, elgyengülés után júliusban sürgősségi ellátás keretében kardiológiai vizsgálaton szívelégtelenséget állapítottak meg. Megelőző időszakban fokozott fizikai terhelés alatt voltam hónapokig. Korábban nem rendszeresen betaloc zoc tablettát szedtem, amit nem toleráltam jól , korábban megállapított extra systole miatt. ellátás során mért adatok: RR:120/80 P:86 SPO2:98%, EKG:SR.,FR.:85/MIN PR:215 MS QRS:105MS, I.FOK AV BLOCK, egy-egy VE, norm repol. omsz ekg kétféle VES Kardiológia 2D: ao.asc 35mm, bal kamra 57/35 mm seotum:13mm, hátsó fal:12 mm bal pitvar:48x58mm, jobb kamra: 37 mm tapse:22mm EF:50% aortabill jól nyit, mitr bill vékony, ao.vmax 1,6 m/s lvot vti 26 cm, mitr be e/A 51/78 cm/s dt:190 ms ai nincs ti nincs. vélemény: enyhén csökkent systoles bal kamra funkció,töltőnyomás nem emeledett. jó jobb kamra funkció, pericardium eltérés nélkül. Holter : 70/min. átl frekv. sves-ia nem gyakori, sves parox. nem, ves gyakori,össz:3000/24h jellemzően monotop, néhány couplet, egyetlen salva, VT nem.asys, bradyc.,AV blokk nem. Jelenleg Talliton 2x 6.25mg és tritace 1x1.25 mg gyógyszert szedek, pulzusom napi többszöri méréssel 56-75 közötti, vérnyomásom 120-140/80-90 közötti. 56 éves férfi, 202 cm 115 kg. Tünetek jelenleg: rendszertelen szédülés, ájulás nélkül, délutáni aluszékonyság, nem komfortos ált. közérzet rendszertelenül. Dohányzás, alkohol nem,aktív életmód, egyéb krónikus betegség nem. kérdésem az lenne miként értékeli szívem állapotát,a leletek alapján, erre konkrét választ szakrendelésen nem kaptam, mivel 2 kiskorú gyermekem is van, valamint a gyógyszereimet hogyan ítéli meg, állapotomhoz mérten, illetve aktív, vagí kímélő életmódot javasolna? Köszönettel

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza a vizsgálati lelet értelmezése témában

Kedves Kérdező! Enyhe eltéréseket mutat a fenti lelet szerencsére, sőt a panaszokat sem magyarázza. A szívfunkció csökkenés oka nem világos viszont, koszorúér betegség irányú kivizsgálás történt-e? A panaszok miatt mindenképpen menjen el kardiológiai szakrendelésre, mert lehet, hogy módosítani kell a gyógyszerelésen, illetve további vizsgálatokra is szükség lehet. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2020. november 07., 11:45; Megválaszolva: 2020. november 09., 12:19
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Terheléses ekg
Maszkban kerékpáron végzett terheléses ekg reális eredményt adhat-e.
Szívkatéterezés
Szívdobogás
TANÁCS KÉRÉSE
Kihagy a szívem. - Szívritmuszavar?
Kedves Doktornő/Doktor Úr? Már közel három éve pánikbeteg vagyok. Több, mint másfél évig szedtem a Cipralexet és Frontint, amitől jobb lett a...