Extrasystole

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr. Problémám az lenne ,hogy fél éve érzek extra szívütéseket.voltam vele háziorvosnál aki 24orás Ekgt tett fel nekem.Az eredmény az orvos szerint tökéletes lett. 24ora alatt 15 extraütés volt. Ebböl eggyet éreztem meg az egy kamrai extrasystole volt. Amit még észre vett ,hogy kis terhelésre magasabb volt a pulzusom mint hogy kéne..150-160 .nyugalmi pilzus normális 75-80 ütés.Azt mondta ,hogy edzetség hiánya okozza a panaszaimat. Ülőmunkát végzek ,3 éve nem sportoltam. A kérdésem az lenne ,hogy lehetséges ,hogy egy kis sport elmulasztaná a panaszaimat? Lehet h a sport hiánya miatt kezdem el extra ütéseket érezni? Válaszát előre köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza extraütések témában

Kedves Kérdező! Valóban lehetséges, hogy a panaszokat a rendszeres mérsékelt fizikai aktivitás megszüntetné. Érdemes elkezdeni: tempós séta, kerékpározás, kirándulás, kertészkedés, tánc, úszás stb. , heti 3-4x 1-1.5 óra/alkalom (lehetőség szerint) sokat javíthat az erőnlétén.

Amennyiben panaszok romlanának, javasolt részletesebb kardiológiai kivizsgálás.

Üdvözlettel: Dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2020. szeptember 21., 14:46; Megválaszolva: 2020. szeptember 25., 19:12
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Covid 19 oltás
Kardiologia
Szív panaszok.
Holter eredmények