Terheléses EKG

Tisztelt doktornő! Sokszor úgy érzem, hogy nem tudok elég mély levegőt venni, terhelésre kifulladok (pl. lépcsőn, dombon felfele menet), gondoltam, azért van, mert nem vagyok egy sportember. Néhány napja volt egy terheléses EKG vizsgálatom. A következő lett megállapítva: "A vizsgálatot kifáradás miatt állítottuk le, a maximális frekvenciát elértük. A vizsgálat során angina nem jelentkezett. II-III-aVL elvezetésekben 2 mm ST depr. volt látható a terhelés csúcsán. V5-V6 ban 1,5 mm-es ST depr." Tavaly szeptemberben 5,8   , az idén május végén 5,5 most pedig 6,8  volt a koleszterin értékem, ezért napi egy Rosuvastatin Sandoz 20 mg-os tablettát és Aspirin Protectet kell szednem. A "kevés levegő" érzés lehet esetleg valamilyen tüdő probléma miatt vagy a fenti eredmény indokolja azt. (egy éve voltam tüdőszűrésen, minden rendben volt) Várom válaszát. Köszönettel és tisztelettel: Erika

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza a Kifulladás oka témában

Kedves Kérdező! A fentiek jelezhetnek koszorúér-betegséget is, de ennek mértéke nem pontosan megállapítható leírás alapján. További kivizsgálás javasolt, amennyiben gyógyszerek mellett is panaszos marad. Érdekes lenne ismerni a szív-ultrahangvizsgálat eredményét a pontosabb véleményalkotáshoz. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2020. augusztus 04., 15:12; Megválaszolva: 2020. augusztus 04., 22:31
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
éjszakai ritmuszavar
Otthoni Holter EKG kiértékelés
Vízhajtó szedése
erős szívdobogás
Hirtelen szív halál vagy infarktus...