Szívprobléma

Tisztelt Doktornő! Kb. 3 éve rosszul lettem a munkahelyemen. Magas vérnyomás, elvileg rossz EKG. Bétablokkolót kaptam az üzemorvostól, és metoprolol hexal z-t írt fel, 2x 25mg-ot. Szívultrahangra küldtek, ahol nem találtak semmit. Azóta magánúton több orvosnál megfordultam: kardiológus, neurológus, belgyógyász, mivel azóta is vannak tüneteim, melyek nem múlnak: szapora szívverés, mellkasi fájdalom, hirtelen vérnyomás esés, fejfájás, gyengeség, légszomj, szédülésszerű állapot, valamint híztam 7kg-t, amit képtelen vagyok leadni. Mozogni nem már nem tudok, mert egyszerű lépcsőzéstől kifulladok. A rosszullétek nem terhelésre jönnek, hanem nyugalmi állapotban, mostanában leginkább éjjel. A fent említett vizsgálatok során semmi kórosat nem találtak. A vérképem jó MR vizsgálaton is voltam, szintén negatív. Így 3 év után az EKG-n van egy kis eltérés, iletve egy későbbi UH-n szívbillentyű problémát találtak, de a kardiológus szerint, az nem okoz ilyen tüneteket. Kissé tanácstalan vagyok, hogy mi lehet a baj. Ha szívritmuszavarra szedem a gyógyszert, akkor miért ver félre a szivem ilyen gyakran? Mi okozza a rosszulléteket? Soha nem volt gond a vérnyomásommal sem, azóta is jó. A rosszullétek alatt is szinte tökéletes. Köszönöm, ha van ötlete!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza kifulladás témában

Kedves Kérdező! Kardiológia szempontból 24 órás EKG-t (Holter), illetve tünet alatti EKG készítését javaslom okos eszközzel.

Panaszai hátterében asthma illetve esetleg reflux betegség is állhat, ezek kizárása is javasolt.

Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2021. február 24., 03:51; Megválaszolva: 2021. február 25., 18:58
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Bal pitvar kissé tágabb
Emelkedett Ck és LDH
Nagyon magas diasztolés érték
Covid 19 oltás