• Szivultrahang

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/Úr!Két héten belül kétszer csináltan szívutrahangot.A vírushelyzet miatt két különböző rendelelőben,két különböző orvos készítette.Otthon vettem észre,hogy míg két héttel ezelőtt EF 65% volt most csak 50%,valamint a pulzoximetria két hete 98% és most 95% lett.Kicsit megijedtem ,hogy ilyen változáson mentem át ilyen rövid idő alatt.Vérnyomás problémám van,sajnos elég nehezen megy nálam a gyógyszer beállítás.Hálásan köszönöm véleményét. Lilla

        Dr. Molnár Dóra válasza a szív UH lehet témában

        Kedves Kérdező! A pulzoximetriás értékek nem mutatnak jelentős különbséget, a műszerek érzékenysége, az Ön bőrének hőmérséklete is befolyásolhatja ezeket a mérési eredményeket. A szív ultrahangos eredmény valóban furcsa, sajnos csak egy harmadik vizsgálat "tehet igazságot". Itt is sok minden befolyásolhatja a mérési eredményeket és számok kiértékelését, ezért egyáltalán nem biztos, hogy van probléma. De nem írja, hogy miért volt két vizsgálat- talán panasz miatt? Mert ebben az esetben, akár mindkét vizsgálónak is lehetett igaza- ha valami egészségügyi változás történt közben. A gyógyszerbeállítást többnyire és lehetőség szerint jobb egy doktorral közösen végezni, mert általában van egy koncepció a vizsgáló fejében, és aszerint halad. Az orvostudományban sok objektív adat és eredmény van, de néha több úton is el lehet jutni egy jó állapothoz, viszont az utakat többnyire nem jó keverni. Jobbulást kívánok! Üdvözlettel: Molnár Dóra


        Kérdés: 2020. június 08., 19:41; Megválaszolva: 2020. június 13., 19:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.